Bērniem skolā būs jāiet no sešu gadu vecuma

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Ministru kabinets otrdien atbalstīja Izglītības un zinātnes ministrijas izstrādātos grozījumus Vispārējās izglītības likumā, kas paredz, ka bērniem skolā būs jāsāk iet no sešu gadu vecuma. Pašlaik bērni skolas gaitas sāk no septiņu gadu vecuma.

Gala lēmums gan jāpieņem Saeimai.

Mācības no sešu gadu vecuma bērni sāks ar nākamo mācību gadu, kas sāksies 1. septembrī.

Grozījumos arī noteikts, ka obligāta pirmsskolas vecuma bērnu sagatavošana pamatizglītības ieguvei ir no piecu gadu vecuma.

Taču grozījumos arī noteikts, ka pamatizglītības 1. klases programmu varēs īstenot arī pirmsskolas izglītības iestāde. Turklāt 1. klasē būs nevis mācību stundas, bet gan mācību nodarbības.

Ministrija norāda, ka Vispārējās izglītības likuma pašreizējā redakcija paredz pirmsskolas vecuma izglītojamo mācību slodzi pa vecumiem, neņemot vērā, ka pirmsskolas vecuma bērnu galvenā darbība ir rotaļa. Pirmsskolas izglītības programmas apguve notiek rotaļu veidā kvalificētu pedagogu vadībā, kas slodzi bērniem nerada.

Vairāki pedagogi uzskata, ka bērnus nevajadzētu laist skolā jau no sešu gadu vecuma, jo psiholoģiski viņi tam nav gatavi

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu