5 un 6 gadus vecus bērnus tomēr mācīs

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Atalgojums pedagogiem, kas nodrošina 5 un 6 gadus veco bērnu sagatavošanu skolai, 2009./2010.mācību gadā atkal tiks nodrošināts no valsts budžeta, portālam «Apollo» pavēstīja Izglītības un zinātnes ministrijas Komunikācijas nodaļā.

Šāds rezultāts panākts valdībā apstiprinot «Sociālās drošības tīkla stratēģiju», kas paredz, ka 2009./2010.mācību gadā no Pasaules Bankas aizdevuma līdzekļiem valsts finansēs piecgadīgo un sešgadīgo bērnu sagatavošanu skolai, neskatoties uz to, ka, veidojot šī gada budžeta grozījumus un neieklausoties par izglītības nozari atbildīgās ministrijas un ministra argumentācijā, līdzekļi šajā pozīcijā netika paredzēti.

Jau oktobrī mērķdotācijas veidā pašvaldības saņems nepieciešamo finansējumu, kas paredzēts šo pedagogu atalgojumam, tajā skaitā arī par septembri un oktobri. Kopumā 2009.gada 4 mēnešiem šo pedagogu atalgojumam ir nedaudz vairāk kā 4 miljoni latu, 2010.gada budžetā šim mērķim plānoti 8,6 miljoni lati un līdzīga summa paredzēta arī 2011.gadā. Tāpat no Pasaules Bankas aizdevuma paredzēti līdzekļi izglītības sākumposma satura pārveidei, lai nodrošinātu iespējas skolas gaitas uzsākt no 6 gadu vecuma.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu