Kad parādīsies cerību stariņš, skolā būs jāiet no sešiem gadiem

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe (ZZS) mierina sabiedrību: pagaidām, visticamāk, bērniem no sešu gadu vecuma skolā nebūs jāiet. Tomēr viņa norāda, ka «agri vai vēlu tas būs jādara».

Sarunā Latvijas Radio otrdienas rītā Koķe paziņoja, ka sabiedrībā patlaban par šo jautājumu sacelta pārlieku liela ažiotāža. «Šī diskusija tomēr bija jāsāk, lai pēc laika varētu pieņemt lēmumu,» — tā ministre.

Viņa norāda, ka skolas gaitas no sešiem gadiem būs jāsāk, lai visi bērni mācību iestādi pabeidz 18 gadu vecumā. «Tas vajadzīgs, lai 18 gadu vecumā iekļautos darba tirgū vai turpinātu mācības augstākā līmenī,» sacīja Koķe.

Ministre piekrīt, ka patlaban, iespējams, nav īstais laiks pieņemt lēmumu par skolas gaitu sākšanu no sešu gadu vecuma. «Laukos varbūt nav depresija, bet valda tāds pagurums. Lēmumu varētu pieņemt, kad [sabiedrībā] parādīsies kāds cerību stariņš [par ekonomiskās situācijas uzlabošanos],» norādīja ministre.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu