Trīs universitātes plāno savā attīstībā ieguldīt 47 miljonus latu

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Tuvākajā laikā Rīgā sāksies plaši celtniecības darbi – tiks būvētas studentu pilsētiņas, inženiertehniskie kompleksi un pirmais medicīnas tehnoloģiju centrs Baltijā, raksta «Biznes&Baltija».

Šādi grandiozi plāni ir Rīgas tehniskajai universitātei, Latvijas Universitātei un Rīgas Stradiņa universitātei.

Stradiņa universitāte plāno izveidot Baltijā pirmo medicīnisko tehnoloģiju centru, kurš atradīsies Imantā. Tas nepieciešams, lai Latvijas mediķi medicīnas tehnoloģiju ziņā neatpaliktu no citiem Eiropas valstu kolēģiem. Šī projekta izmaksas būs vairāk nekā pieci miljoni latu, no kuriem vairāk nekā 4 miljonus piešķirs Eiropas Savienība, bet pārējos 400 tūkstošus segs pati universitāte.

Vislielāko naudas summu attīstībai saņēmusi Latvijas Universitāte, kas naudu izlietos infrastruktūras modernizācijai, tostarp jauna akadēmiskā centra veidošanai Rīgā, Torņakalnā. Universitātes plānos ir izveidot jaunu dabaszinātņu centru ar 14 auditorijām, septiņām laboratorijām un pieciem kabinetiem studentu individuālai apmācībai, kā arī bibliotēku un 120 telpām, kas būs domātas pasniedzējiem.

Latvijas Universitāte projektu plāno realizēt līdz 2014. gada 30. septembrim un tā izmaksas ir vairāk nekā 22 miljoni latu.

Bet Rīgas Tehniskā universitāte par iegūto naudu plāno Ķīpsalā izveidot mūsdienīgu inženiertehnisko centru ar piecām fakultātēm. Universitāte plāno kļūt par pirmo pilna servisa augstākās izglītības iestādi, kur visi stratēģiski svarīgie objekti atrodas soļa attālumā. Šim projektam plānots tērēt 19 miljonus latu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu