Skolēni šokā – matemātikas eksāmens bijis pārāk grūts

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Vairākas skolas paudušas sašutumu, ka šogad 9. klašu matemātikas eksāmens bijis grūts, taču Valsts izglītības satura centrs šādus pārmetumus noraida, otrdien vēsta «Diena».

Vairākiem devītklasniekiem bijis liels šoks, jo mācību gada noslēgumā liecībā matemātikā saņēmuši astoņas balles, bet eksāmenā vairs tikai četras vai piecas. Ir arī gadījums, kad skolēns, kuram šajā mācību gadā izliktas septiņas balles, eksāmenā saņēmis divnieku.

Izrādās, ka daudziem devītās klases beidzējiem matemātikas eksāmens izrādījies nepārkožams rieksts, un skolas pie tā vaino arī darba sastādītājus. Savukārt Valsts izglītības satura centrā norāda, ka eksāmens bija atbilstošs mācību priekšmeta standartam un pagaidām nekas neliekot domāt, ka uzdevumi bija devītklasnieku līmenim nepiemēroti.

Taču skolu pārstāvji pastāv uz savu un dalās ar piemēriem: Ziemeļvalstu ģimnāzijā no 80 skolēniem, kas kārtoja eksāmenu, teju ceturtdaļa jeb 18 jaunieši ieguvuši vērtējumu, kas zemāks par 4 ballēm. Bet vēl sliktāka situācija bijusi Tukuma 2. vidusskolā, kur nesekmīgu atzīmi ieguva trešdaļa devītklasnieku. Tukuma novadā esot pat skolas, kur pārbaudījumu sekmīgi nokārtot nav varējis neviens skolēns.

Pēc skolu pārstāvju domām, eksāmena uzdevumu vadītāji ir «pārcentušies» – ja skolotājiem, tikai ieraugot uzdevumus un pat nesākot labot darbus, ir skaidrs, ka nekā laba nebūs, tad kaut kas nav kārtībā.

Pat Rīgas 1. ģimnāzijas skolēni atzīst, ka pārbaudījums bija grūtāks nekā iepriekšējos gados.Savas domas par matemātikas eksāmenu ir matemātikas skolotāju apvienībai – vairāki skolotāji ir pārliecināti, ka eksāmens bijis pavisam pieņemams. Katra, uzdevumam bijuši kādi knifiņi – ja vien skolēns tos uztvēra, atrisinājumu rast bijis viegli.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu