Arī daudziem vidusskolēniem matemātikas eksāmens bijis par grūtu

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pēc 9. klases matemātikas eksāmena tika sacelta ažiotāža par to, ka eksāmens 9. klašu absolventiem bijis pārāk grūts. Tomēr Valsts izglītības satura centrs (VISC) pēc eksāmena analīzes atzina, ka tas devītklasniekiem bijis piemērots. Izrādās, ka daudziem vidusskolas beidzējiem viņu matemātikas eksāmens šogad bijis ciets rieksts.

Laikraksts «Diena» VISC noskaidrojis, ka šā gada matemātikas centralizētā eksāmena kārtotāju vidējais rezultāts valstī ir tikai 37,3%. Taču eksāmena darbu par ideāli sastādītu uzskata, ja tā vidējais vērtējums valstī ir 50%.

Pagaidām gan vēl nav analīzes par to, kas varētu būt iemesls šādam rezultātam.

No «lielajiem» eksāmeniem, kurus kārtoja visvairāk skolēnu, šādam rezultātam tuvu šogad ir vidusskolu beidzēju sasniegumi centralizētajā eksāmenā latviešu valodā un literatūrā, kur vidējais rezultāts valstī ir 50,8%, kā arī angļu valodas eksāmenā – 51%. Augstāki rezultāti ir valsts valodas eksāmenā mazākumtautību skolu beidzējiem – 56,3%.

VISC pārstāve Kristīne Ilgaža laikrakstam stāsta, ka matemātikas eksāmena rezultāti bijuši labi laikā, kad tas nebija obligāts visiem vidusskolu beidzējiem, taču pērn, kad pirmo gadu tas bija jākārto arī skolēniem, kuri brīvprātīgi to nebūtu izvēlējušies, vidējais rezultāts ir pazeminājies.

Matemātikas eksāmena rezultāti bijuši labi laikā, kad tas nebija obligāts visiem vidusskolu beidzējiem, taču pērn, kad pirmo gadu tas bija jākārto arī skolēniem, kuri brīvprātīgi to nebūtu izvēlējušies, vidējais rezultāts ir pazeminājies.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu