LU rektors: augstākās izglītības kvalitāte kritīsies

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

«Nezinu, vai Latvijā ir otra nozare, kuras finansējums gada laikā ir samazināts divas reizes,» saka Latvijas Universitātes rektors Mārcis Auziņš.

Intervijā telekompānijas LNT raidījumam «900 sekundes» viņš prognozēja, ka finansējuma samazināšanas sekas būs augstākās izglītības kvalitātes samazināšanās.

«Nebūsim naivi, katra procesa realizācija kaut ko maksā,» teica rektors, piebilstot, ka ir grūti noturēt augstākās izglītības kvalitāti pašreizējā līmenī, ja tik krasi ir samazināts finansējums.

Viņaprāt, valsts politika augstākās izglītības jomā ir ļoti netālredzīga un satraucošs ir fakts, ka daudzi Latvijas jaunieši izvēlas mācīties ārvalstu universitātēs, kur studijas ir bez maksas. Kā piemēru viņš minēja Skandināvijas valstu augstākās izglītības iestādes, kur Eiropas Savienības pilsoņiem mācības ir bez maksas. Protams, ka arī Latvijas studentiem tas ir izdevīgāk, jo Latvijā viņiem pašiem ir jāsedz studiju izmaksas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu