Latvijā skolas solā var sēdēt līdz sirmam vecumam

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Latvijas Universitātē šogad vecākajam studentam, kurš iestājies pilna laika klātienes studijās, ir 58 gadi. Pagājušajā gadā budžeta vietu ir izcīnījusi un jau otro gadu mācās 67 gadus veca studente, vēstī TV3 raidījums «Bez tabu».

Lai iestātos, padomju laika atestāta atzīmes tiek pielīdzināta šodienas desmit ballu sistēmai, taču, ja kādā priekšmetā atzīmes senajos atestātos nav, ir iespējams iziet pirmsstudiju kursus un kārtot centralizēto eksāmenu kopā ar vidusskolniekiem. Tādu gadījumu gan esot ļoti maz. Šogad esot interesējies 59 gadus vecs vīrietis, pagājušajā gadā šāda vecuma studenti bijuši divi.

Lielu popularitāti iegūst vakarskolas, kurās skolēni no 15 līdz pat 40 un vairāk gadiem var pieteikties vēl visu septembri.

Latvijas normatīvie akti neparedz vecuma ierobežojumus ne pamata, ne vidējās, ne profesionālās un augstākās izglītības iegūšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu