Studenti aktivizē lēto dzīvokļu īres tirgu

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: , kcolwell, CC licence

Īres tirgū cenas turpina samazināties. Kā jau katru rudeni, aktivitāte novērota lēto dzīvokļu īres tirgū saistībā ar studentu jaunā mācību gada sākumu. Par tipveida divu istabu dzīvokli vidējā stāvoklī Rīgas mikrorajonos īres cena noslīdējusi līdz 80 LVL mēnesī, plus komunālie maksājumi. Vienas istabas dzīvokļa īre savukārt pašlaik varētu izmaksāt vidēji ap 50-60 LVL mēnesī. Tātad vairs nepastāv tendence, ka dzīvokļa īres maksa nav atkarīga no istabu skaita, kā tas bija pirms pāris mēnešiem. To nosaka arī augstās komunālo maksājumu izmaksas.

Lai samazinātu īres izmaksas, pieaug to gadījumu skaits, ka, piemēram, vairāki studenti īrē trīs istabu dzīvokli pretēji agrākai atsevišķu vienas istabas dzīvokļu īrēšanai. Izvēle parasti ir par labu tiem rajoniem, kur netālu atrodas augstskola - tuvējā Pārdaugava, Imanta, tālākais centrs, arī Purvciems.

Centrā 3-istabu dzīvokli labā stāvoklī ir iespējams atrast kā par 300 LVL, tā arī par 700 LVL mēnesī. Īres cena pat vienā mājā var atšķirties trīs vai četras reizes atkarībā no dzīvokļa tehniskā stāvokļa un mēbelēm. Svarīgs faktors ir arī autostāvvietas pieejamība.

Pašlaik, lai nezaudētu agrāk noslēgtu īres līgumu, īpašnieks gatavs īres cenu samazināt pat uz pusi. Piemēram, par 3 istabu dzīvokli jaunajā projektā divus gadus atpakaļ prasīja 400 LVL, tagad 200 LVL mēnesī. Noteicošais faktors īrei jaunajos projektos ir izdevīga atrašanās vieta, virtuves iekārtas un tehnikas esamība, kā arī autostāvvieta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu