Izglītības iestādes var pieteikties sadarbībai ar Ziemeļvalstīm

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»

Akadēmisko programmu aģentūra aicina Latvijas izglītības iestādes un izglītības jomā iesaistītās iestādes, organizācijas un uzņēmumus līdz 2. martam pieteikties dažādam savstarpējās sadarbības atbalstam Ziemeļvalstu un Baltijas reģionā «Nordplus» ietvarprogrammā, portālu «Apollo» informēja Irēna Bērziņa, Akadēmisko programmu aģentūras sabiedrisko attiecību speciāliste.

Ziemeļu Ministru padome izveidojusi «Nordplus» ietvarprogrammu četriem gadiem — laikposmam no 2008. līdz 2011. gadam. Programma veicina kvalitāti un jauninājumus Ziemeļvalstu un Baltijas valstu izglītības sistēmā, atbalstot dažādus apmaiņu veidus, projektus un sadarbības tīklus.

«Nordplus» ietvarprogrammu veido četras apakšprogrammas: Jauniešu, Augstākās izglītības, Pieaugušo un Horizontālā — katra no tām ar saviem galvenajiem mērķiem un prioritātēm.

Par «Nordplus» ietvarprogrammas prioritāti 2009. gadā noteikti ar klimatu saistītie jautājumi (klimata pārmaiņas, globālā sasilšana, cilvēku loma šajās pārmaiņās, līdzšinējās ekonomiskās darbības un zemes resursu izmantošanas pārvērtēšana, atjaunojamā enerģija u. c.).

Latvijas izglītības iestādes jau sākušas piedalīties šajos «Nordplus» finansētajos projektos kopā ar izglītības iestādēm no Dānijas, Igaunijas, Īslandes, Lietuvas, Norvēģijas, Somijas un Zviedrijas. 2008. gads bija «Nordplus» ietvarprogrammas pirmais darbības gads. Programmas finansējums tika piešķirts 70 projektiem, kuros kā koordinējošās iestādes vai kā partneriestādes piedalās vairāk nekā 80 izglītības iestādes no Latvijas — vispārizglītojošās skolas, arodskolas, profesionālās skolas, koledžas, augstskolas, pieaugušo izglītības iestādes, nevalstiskās organizācijas un pašvaldību mācību centri.

www.apa.lv

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu