Izraēlas profesori lasa lekcijas vilcienos

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai paaugstinātu Izraēlas augstākās izglītības prestižu, Jeruzalemes ebreju universitātes profesori nolēma īstenot programmu «Zinātnieki uz sliedēm».

Kā pirmais tās ietvaros lekciju piepilsētas vilcienā nolasīja profesors Hanoks Gutfreinds, vēsta aģentūra «Reuters». Lekcijas, kura sākās plkst. 9.00 vilcienā, kurš brauca pa maršrutu Modina–Telaviva, tēma bija Alberta Einšteina mīlestības vēstules. Profesors Gutfreinds, izmantojot citātus no izcilā zinātnieka vēstulēm abām savām sievām, stāstīja par Einšteina privāto dzīvi laikā, kad viņš radīja savu revolucionāro mācību.

Kā pastāstīja Ebreju universitātes pārstāvis, pašlaik augstākā izglītība Izraēlā pārdzīvo krīzi. «Cilvēkiem jāsaprot augstākās izglītības nozīmība,» viņš teica, atbildot uz jautājumiem par programmas mērķiem. Komentējot lekciju tēmas, viņš paziņoja, ka akcijas organizatori centās pastāstīt par kaut ko ar zinātni saistītu, bet tajā pašā laikā arī tādu, ar ko var vērsties pie plašas auditorijas.

Lekcijas beigās profesors Gutfreinds pastāstīja, ka viņam līdz šim vēl ne reizi nav nācies uzstāties cilvēku priekšā, puse no kuriem sēž ar mugurām. Pēc viņa vārdiem, klausītāji lektoru uztvēra silti, par spīti tam, ka lekcija pieturu un konduktoru apgaitas dēļ bieži tika pārtraukta.

Viena pasažiere lekciju raksturoja kā «brīnišķīgu». Viņa teica, ka labprāt, ja vien būtu laiks, apmeklētu lekcijas universitātē.

Jeruzalemes ebreju universitātē atrodas Alberta Einšteina arhīvs, kurā ir arī viņa privātās vēstules. Savā laikā izcilais zinātnieks universitātei novēlēja ne tikai savu arhīvu, bet arī tiesības izmantot savu vārdu un tēlu komerciālā nolūkā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu