Dalību «Iespējamā misijā» sāk trešais skolotāju iesaukums

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

12.maijā, dalību «Iespējamā misijā» uzsāk 13 «Trešā iesaukuma» dalībnieki, kas septembrī pievienosies 26 «Iespējamās misijas» skolotājiem, kas jau šobrīd kā priekšmetu skolotāji vai klašu audzinātāji ietekmē gandrīz 4000 bērnu dzīves visā Latvijā, palīdzot viņiem gūt panākumus mācībās, stiprinot viņos pārliecību, ka katrs var sasniegt augstus mērķus un meklējot katram skolēnam piemērotāko pieeju un atbalstu šo mērķu sasniegšanai. Savukārt, līdz ar mācību gada noslēgumu 11 «Pirmā iesaukuma» dalībnieki pabeigs divu gadu ciklu programmā un aizsāks «Iespējamās misijas» Vēstnieku kustību, turpinot dot savu ieguldījumu izglītībā.

Iespējamā misija iestājas par kvalitatīvu un mūsdienu prasībām atbilstošu izglītību, jau trešo gadu piesaistot darbam skolās augstskolu absolventus, kuriem ir daudzpusīgas zināšanas un pieredze. Jau trešo gadu pēc kārtas ir liels konkurss dalībai programmā - 12 kandidāti uz vienu uzņemto dalībnieku, kas norāda uz programmas pieaugošo popularitāti augstskolu absolventu vidū, kuri gatavi izvēlēties darbu skolā un sniegt savu ieguldījumu izglītībā. Iespējamās misijas 13 Trešā iesaukuma dalībnieki tika izvēlēti rūpīgā četru atlases kārtu procesā no 182 kandidātu vidus. Šogad saņemtie pieteikumi bija kvalitatīvāki, kandidātu lēmumi par dalību programmā - rūpīgi apsvērti. Pieteikušies jaunieši, kas par dalību programmā domājuši jau divus, trīs gadus, tādēļ viņiem ir konkrēta vīzija par to, ko viņi vēlas darīt skolā un sniegt saviem skolēniem.

«Iespējamā misija ir Iespēja - iespēja mainīt bērnu dzīves, iespēja mainīt izglītības sistēmu, iespēja celt skolotāja amata prestižu, galu galā arī iespēja mainīt mūsu valsti. 2009.gadā mēs ne tikai sākām redzēt pirmos mūsu programmas rezultātus, bet arī patiesi sajutām, ka mums notic gan skolas, gan atbalstītāji,» atklāj programmas valdes priekšsēdētāja Ingrīda Blūma. Izprotot nepieciešamību pēc ilgtermiņa ieguldījumiem izglītībā, Iespējamās misijas dibinātāji Lattelecom, Swedbank un Ideju partneru fonds kopā ar visiem stratēģiskajiem partneriem, kas sākotnēji sniedza savu atbalstu, turpina to darīt arī programmas trešajā darbības gadā. 2009./2010.gadā atbalstītāju lokam pievienojušies vēl 12 jauni uzņēmumi un vairāki individuālie ziedotāji. Skolas, kurās strādā Iespējamās misijas skolotāji, augstu novērtē viņu iniciatīvu, neatlaidību meklējot piemērotāko pieeju katram skolēnam, daudzpusīgo pieredzi un degsmi, ar kādu viņi aizrauj skolēnus. Programma ir saņēmusi pieprasījumus jaunajiem skolotājiem no 28 skolām, lai gan skolu pieteikšanās termiņš vēl nav beidzies.

Valsts prezidents Valdis Zatlers programmu Iespējamā misija atbalsta jau no paša tās darbības sākuma un ir programmas patrons. «Iespējamās misijas pamatā ir iedvesma, ko mēs nododam viens otram. Mēs mainām sabiedrību ar savu iedvesmu, savu piemēru un darbu. Mums ir jāvēlas būt pašiem labākajiem un gudrākajiem un iedvesmot arī citus tādiem būt.» Valsts prezidents atzīmēja, ka šī patronāža viņam ir īpaši tuva. «Man ir bijis prieks dot savu artavu Iespējamā misijas īstenošanā, es to darīšu arī turpmāk un aicinu citus darīt tāpat!» uzsvēra V.Zatlers.

«Ticu un esmu pārliecināta, ka jaunieši, kuri atsaukušies Iespējamās misijas aicinājumam, ir apzinājušies nepieciešamību mainīties un sapratuši arī vajadzību mainīt izglītības sistēmu un mainīt skolas darbu, ceļot izglītības prestižu, stiprinot izpratni par izglītību kā par patiesu vērtību un veicinot skolas atvērtību. Aicinu, jūs, jaunie līderi, atmodināt arī savos topošajos audzēkņos jums piemītošo iniciatīvu, uzdrīkstēšanos, vienlaicīgi stiprinot skolēnu gribu un vairojot zināšanas, lai tā pieredze, ko audzēkņi gūst skolā, top par stipru pamatu viņu dzīves mērķu izvēlē un sasniegšanā,» Iespējamās misijas dalībniekus iedrošina izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe.

Jaunos Trešā iesaukuma skolotājus raksturo dažādība - dalībnieku vidū ir jaunieši, kas tikko absolvējuši augstskolu un tādi, kuriem uzkrāta jau ievērojama dzīves un profesionālā pieredze. Puse no jaunajiem Iespējamās misijas dalībniekiem pārstāv dabas zinātņu priekšmetus un matemātiku un puse - humanitāro un sociālo zinātņu jomu. Rīgas Tehniskās universitātes absolvente Madara Doniņa, kuras lielākā kaislība brīvajā laikā ir loka šaušana un daiļliteratūra, mācīs fiziku un dabaszinības. Madara saviem skolēniem vēlas parādīt, ka daba un tajā notiekošais ir realitāte, ko vērts saprast un pazīt. Savukārt, Latvijas Kultūras akadēmijas absolvents Lauris Bokišs latviešu valodas un literatūras stundās palīdzēs skolēniem pamanīt kopsakarības un ieraudzīt pasauli kā veselumu. Ar Iespējamās misijas Trešā iesaukuma dalībniekiem varat iepazīties - «iespejamamisija.lv».

Iespējamās misijas mērķis ilgtermiņā ir pakāpeniski veidot cilvēku kopu ar dziļāku izpratni par izglītību. Šogad Iespējamā misijā būs pirmie 11 absolventi, kas aizsāks Iespējamās misijas Vēstnieku kustību, turpinot dot savu ieguldījumu izglītībā pēc divu gadu programmas pabeigšanas. Nākamie absolventi izteikuši vēlēšanos turpināt darboties izglītības jomā - apmēram puse Pirmā iesaukuma dalībnieku plāno strādāt skolā arī nākamgad, vairāki dalībnieki iesaistīsies kā darbinieki vai brīvprātīgie Iespējamās misijas īstenošanā, citi meklēs ar izglītību un mācībām saistītu darbu nevalstiskajās organizācijās vai uzņēmumos, tādējādi paplašinot programmas ietekmes loku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu