Skolas saņems papildu finansējumu iekļaujošai izglītībai

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Lai sekmētu iekļaujošo izglītību un rosinātu pašvaldības sniegt izglītības pakalpojumus skolēniem ar speciālām vajadzībām tuvāk dzīvesvietai, vienlaikus samazinot valsts izdevumus speciālo izglītības iestāžu uzturēšanai, no 2010.gada 1.septembra, īstenojot finansēšanas principu «Nauda seko skolēnam», speciālajās izglītības iestādēs, vispārējās izglītības iestādēs integrētiem bērniem ar speciālajām vajadzībām un bērniem ar speciālām vajadzībām vispārējās izglītības iestāžu speciālajās klasēs vai grupās finansējuma aprēķināšanai piemēros koeficientu 1,6 līdzšinējā 1,47 vietā.

Grozījumos arī precizēti noteikumi par papildu finansējuma piešķiršanu programmām padziļinātai mācību priekšmeta mācīšanai, paredzot, ka pašvaldības iesniegs papildu informāciju šo programmu īstenošanas izmaksu argumentācijai.

Lai sniegtu atbalstu pašvaldībām ar ļoti zemu skolēnu blīvumu, grozījumi paredz finansējuma aprēķināšanai piemērot skolēnu blīvuma koeficientu - 1,3 tajās administratīvajās teritorijās, kurās skolēnu skaits vispārizglītojošās dienās skolās ir vienāds vai mazāks par 0,5 skolēniem uz 1 kvadrātkilometru.

Grozījumi arī nosaka, ka līdz 40% no valsts budžeta mērķdotācijas līdzekļiem skolas varēs izmantot pedagogu papildu pienākumu un atbalsta pasākumu finansēšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu