Privātie bērnudārzi saņems vairāk

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Inese Lindermane-Dirvena

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komiteja, izskatot nākamā gada pilsētas budžeta projektu, atbalstīja priekšlikumu būtiski palielināt pašvaldības dotāciju privātajiem bērnudārziem, lai nodrošinātu mazos rīdziniekus ar vietām bērnudārzos, portālu «Apollo» informēja Dzintra Āboliņa, Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāve.

Iecerēts, ka nākamgad dotācijas apjoms vienam bērnam, kas apgūs pirmsskolas izglītības programmu privātā bērnudārzā būs 125 mēnesī. Kopumā šim nolūkam plānots rezervēt 2,5 miljonus latu. «Šis risinājums ļaus papildus jau nākamgad nodrošināt līdz 1900 vietām bērnudārzos un trīs gadu laikā rindas uz vietām Rīgas bērnudārzos tiks likvidētas. Pašreizējā demogrāfiskā situācija liecina, ka bērnu skaits samazinās, tāpēc lēmumi par jaunu pašvaldības bērnudārzu celtniecību ir jāpieņem pārdomāti - tie jābūvē tikai tur, kur ir ļoti garas rindas vai arī tajos pilsētas rajonos, kur bērnudārzu tīkls nav attīstīts. Mūsu izvēlētais risinājums - sadarbība ar privāto sektoru ļaus pašvaldībai ar bērnudārza pakalpojumiem nodrošināt vairāk mazuļu, kā arī to varēs izdarīt ātrāk un lētāk. Vienlaikus tiks sakārtota esošā sistēma bērnu pieskatīšanas centros un privātajās pirmsskolas izglītības iestādēs» - uzsver Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu