Jaunietis 4 gados iemācās 20 svešvalodas

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrāna attēls

Tims Doners dzīvo ASV, ir 17 gadus vecs, nākamajā gadā mācīsies koledžā. Jaunietis četros gados iemācījies 20 svešvalodas. Tims dienā runā 8 līdz 10 valodās.

Tims ir studējis 20 svešvalodas, kuras zina dažādos līmeņos, bet nedomā apstāties pie sasniegtā.

Sākot mācīties valodu, Tims visbiežāk sāk ar CD. Vismaz 6 nodarbības mācās no CD, tad mācās ap 200 pamatvārdiem no vārdnīcas. Tims saka, ka vienas valodas zināšanas palīdz apgūt citu valodu.

Sākumā ir lieliski iemācīties ap 10 darbības vārdus pamatdarbību nosaukšanai. Ļoti nozīmīgi ir sarunāties, iemācīties valodas pamatus, lai varētu sazināties un sākt praktiski valodu pielietot.

Var braukt sabiedriskajā transportā, lasīt grāmatu un atkārtot jaunus vārdus, pārsteidzot sabiedrību transportā. Timam patīk mūzika, viņš mācās dziesmu vārdus, arī tas palīdz. Bieži pilda gramatikas uzdevumus, raksta vārdus vārdnīcās, izmanto visdažādākos materiālus, bieži nepieturoties pie vienas mācīšanās metodikas.

Piemēram, krievu valodu sāka mācīties ar romāna «Anna Karēņina» palīdzību - izlasot pirmās romāna lappaspuses ar vārdnīcas palīdzību, tad sapratis, ka tas ir pārāk garlaicīgi, meklējis citus ceļus, kā mācīties kreivu valodu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu