LU studijas maksas nepaaugstinās

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas Universitātes (LU) Senāts pieņēmis lēmumu nepaaugstināt studiju maksas studentiem, kas mācības Latvijas Universitātē uzsāks 2013./2014. akadēmiskā gada rudens semestrī.

Lai pēc iespējas plašākam studēt gribētāju lokam dotu iespēju iegūt izcilu un zinātnē balstītu augstāko izglītību, 2012. gada izskaņā LU vadība ieklausījās studentu viedoklī nepaaugstināt studiju maksas un saglabāt tās šā gada apmērā.

«Studentiem studiju maksas ir jūtīgs jautājums, tādēļ to izmaiņām jābūt pamatotām un vērstām uz izglītības kvalitātes celšanu. Šobrīd ir jāveicina pieejama augstākā izglītība vidusskolu absolventiem, kas izvēlas savas izglītības gaitas turpināt Latvijā, tādēļ neuzskatījām plānotās izmaiņas par pamatotām. Esam priecīgi, ka Universitātes vadība uzklausīja studentu viedokli,» pauž LU Studentu padomes priekšsēdētājs Artis Ozoliņš.

«Latvijas Universitātē studē 16 720 studentu, no kuriem divas trešdaļas paši finansē savas studijas. Situācijā, kad tikai stabilizējas valsts ekonomiskie procesi, mums ir svarīgi radīt pieejamas augstākās izglītības iespējas. Universitāte, izprotot studējošo sarežģīto sociālo situāciju, spērusi soli pretī studentiem un maksu gan bakalaura, gan maģistra līmeņa studijām par mācībām nepaaugstinās. Vienlaikus jāatceras, ka šobrīd valsts piešķir tikai 85% no minimāli nepieciešamā finansējuma uz vienu budžeta vietu. Tādēļ studentiem un mācībspēkiem kopīgi būtu jāpanāk, lai valsts savas saistības pret studējošiem pildītu pilnā apjomā,» pauž LU rektors prof. Mārcis Auziņš.

http://www.lu.lv

Iepriekšējās studiju maksas izmaiņas LU notika 2010. gadā, kad ekonomiskās krīzes dēļ tās tika samazinātas Sarunas par studiju maksu iespējamajām izmaiņām varētu atkal atsākties pirms nākamā gada budžeta plānošanas.

Papildus informāciju par Latvijas Universitātes programmām, kā arī aprunāties ar mācībspēkiem un studentiem klātienē varēs no 28. februāra līdz 3. martam izstādē «Skola» izstāžu centrā Ķīpsalā.

2. kanālā

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu