Balvu novada jauniešiem vasarā būs darbs

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No 15.aprīļa jau sākusies skolēnu pieteikumu iesniegšana nodarbinātības pasākumiem vasarā, kas turpināsies līdz 15.maijam. Pieteikšanās secība šogad nebūs noteicošā. Pēc iesniegumu saņemšanas, izveidotā darba grupa, iesaistot iestāžu un pagastu pārvalžu vadītājus, izvērtēs un līdz 31.maijam informēs skolēnus par rezultātiem. Priekšrocības tiks dotas tiem skolēniem, kuri guvuši pozitīvus sasniegumus mācībās un ārpusstundu aktivitātēs, ar labu uzvedību, bez neattaisnotiem kavējumiem un skolēniem, kuri piedalās pozitīvas vietējās kultūrvides veidošanā.

Balvu novada pašvaldība jau otro gadu pēc kārtas organizē skolēnu nodarbinātības pasākumus vasaras brīvlaikā. Jūnijā, jūlijā un augustā 96 jauniešiem, kuri sasnieguši vismaz 15 gadu vecumu un ir deklarējušies Balvu novadā, būs lieliska iespēja strādāt un nopelnīt, portālu «Apollo» informēja Lauma Raciborska, Balvu novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste.

Nodarbinātības pasākumi tiek nodrošināti, ņemot vērā proporciju iedzīvotāju, skolu un skolēnu skaita ziņā, t.i., Balvu pilsētā tiks nodarbināti - 36 skolēni, Kubulu, Bērzpils, Tilžas pagastos - 8 skolēni, Vīksnas, Vectilžas, Krišjāņu, Briežuciema pagastos -6 skolēni, Lazdulejas, Bērzkalnes, Balvu pagastos - 4 skolēni. Nodarbinātības pasākumos vasaras brīvlaikā iesaistītie skolēni strādās divas nedēļas, 4 stundas dienā (nepilnu darba dienu), 20 stundas nedēļā, saņemot atlīdzību valstī noteiktās minimālās stundas tarifa likmes apmērā par faktiski nostrādātajām stundām.

Nodarbinātības pasākumus vasaras brīvlaikā finansē Balvu novada pašvaldība, organizē, koordinē un kontrolē Balvu Bērnu un jauniešu centrs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu