Pirmo reizi LU profesionālā maģistra programma «Skolotājs»

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Jau 2.jūlijā sāksies uzņemšana Latvijas Universitātes (LU) jaunā starpfakultāšu profesionālajā maģistra studiju programmā «Skolotājs». Tā ilgs līdz 12.jūlijam, bet iestājpārbaudījums - pārrunas notiks 16.jūlijā. Jaunajā studiju programmā tiek piedāvātas 60 budžeta vietas.

Jaunā LU profesionālās augstākās izglītības maģistra studiju programma «Skolotājs» sniegs iespēju iegūt profesionālā maģistra grādu izglītībā vai profesionālā maģistra grādu izglītībā un skolotāja kvalifikāciju vienā no 34 apakšprogrammām. Programmas novitāte ir modulārā uzbūve, elastīgs studiju laiks, iespējas studēt obligātās daļas nozares teorētiskos kursus bilingvāli - latviešu un angļu valodā, kas nodrošina studiju kursa satura un valodas integrētu apguvi, starpdisciplināra pieeja, kas nodrošina studiju kursā sasniedzamo rezultātu saikni ar studējošā profesionālo specializāciju, kā arī pedagoģiskās un pētnieciskās darbības integrācija, pilnveidojot prasmi veikt pētījumu, skaidro tās veidotāji.

Programmu koordinē Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultāte, bet tās īstenošanā iesaistījušās vēl deviņas LU fakultātes: Bioloģijas fakultāte, Datorikas fakultāte, Ekonomikas un vadības fakultāte, Fizikas un matemātikas fakultāte, Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultāte, Humanitāro zinātņu fakultāte, Ķīmijas fakultāte, Teoloģijas fakultāte, Vēstures un filozofijas fakultāte. Budžeta vietas tiek piedāvātas atsevišķās apakšprogrammās, par ko vairāk var uzzināt vietnē www.gribustudēt.lv.

Programma sniedz iespēju skolotājiem ar dažādu akadēmisko zinātņu bakalaura (vai maģistra) izglītību iegūt skolotāja kvalifikāciju attiecīgās zinātnes nozares mācību priekšmeta mācīšanai un profesionālā maģistra grādu izglītībā, kā arī pedagogiem, ar jau esošu augstāko profesionālo pedagoģisko izglītību, iegūt profesionālā maģistra grādu izglītībā vai profesionālā maģistra grādu izglītībā ar vēl cita mācību priekšmeta skolotāja kvalifikāciju. Atkarībā no studentu iepriekšējās izglītības un izvēles - profesionālā maģistra grāda izglītībā ieguve vai profesionālā maģistra grāda izglītībā un skolotāja kvalifikācijas ieguve - kopējais studiju programmas apjoms ir 40 kredītpunkti vai 80 kredītpunkti. Attiecīgi kopējais studiju ilgums ir divi vai četri semestri pilna laika studijās un trīs vai pieci semestri nepilna laika studijās.

Studiju programmas direktore asociētā profesore Indra Odiņa skaidro, ka «studiju programmas un studiju kursu saturs aktualizē mūsdienīgā izglītībā svarīgas tēmas, ir elastīgs un ietver dažādus risinājumus, virzienus, teorētiskos pamatus un atšķirīgus scenārijus, kurus studējošie izvērtē no savas pozīcijas un praktiskās darbības izglītības jomā.»

Atgādinām, ka pieteikšanās augstākā līmeņa studijām Latvijas Universitātē notiks no 2.jūlija līdz 12.jūlijam, bet doktorantūras studijām no 19.augusta līdz 23.augustam. Savukārt vienotā pieteikšanās pamatstudijām notiks elektroniski www.latvija.lv/studijas no 1.jūlija līdz 15.jūlijam, bet izvēlēto studiju elektroniskā pieteikuma apstiprināšana vai pieteikšanās 11 augstskolās klātienē no 8.jūlija līdz 15.jūlijam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu