Sestdien RTU atvērto durvju diena

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 13. aprīlī, no plkst. 10 līdz 14 Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) galvenajā ēkā (Kaļķu ielā 1, Rīgā) notiks Atvērto durvju diena, kurā vidusskolēni tiek aicināti ne tikai uzzināt par visām RTU piedāvātajām studiju programmām, bet arī iejusties studenta dzīvē – izbaudīt kopmītņu un ballīšu atmosfēru, pārbaudīt sevi studentu izdzīvošanas skolā un piedalīties citās aktivitātēs.

Kopumā RTU Atvērto durvju dienā vidusskolēni satiks Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātes (APF), Būvniecības fakultātes (BF), Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultātes (DITF), Elektronikas un telekomunikāciju fakultātes (ETF), Enerģētikas un elektrotehnikas fakultātes (EEF), Inženierekonomikas un vadības fakultātes (IEVF), Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes (MLĶF), kā arī Transporta un mašīnzinību fakultātes (TMF) mācībspēkus, studentus un absolventus. Būs iespēja vairāk uzzināt par ne tikai par pamatstudijām, bet arī studijām doktorantūrā.

RTU šogad plāno nodrošināt aptuveni 2500 valsts finansētas budžeta studiju vietas pirmā kursa studentiem, kas ir augstākais rādītājs starp Latvijas augstākās izglītības iestādēm. RTU sniedz iespēju studēt astoņās fakultātēs, kas kopumā piedāvā 132 studiju programmas pilna laika (dienas) un nepilna laika (neklātienes un vakara) studijās.

«Pieprasījums pēc inženierzinātņu speciālistiem Latvijā ir ļoti augsts – mūsu studenti gan jau studiju laikā, gan pēc absolvēšanas saņem labus darba piedāvājumus vai dibina savus uzņēmumus,» norāda RTU mācību prorektors profesors Uldis Sukovskis.

Jau šogad Ķīpsalā durvis vērs pirmās RTU rekonstruētās ēkas – studentu dienesta viesnīcas, kā arī RTU radošo industriju centrs, kurā atradīsies APF un MLĶF Tekstilmateriālu tehnoloģiju un dizaina institūts. Līdz gada beigām ekspluatācijā plānots nodot arī jauno EEF ēku. Šī infrastruktūra nodrošinās modernu, pasaules līmeņa materiāli tehnisko bāzi studijām.

Atvērto durvju dienu programma

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu