Ne-konference «Sākuma beigas»

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts sociāli ekonomiskā attīstība lielā mērā ir atkarīga no sabiedrības un valsts ilgtspējīgas attīstības iespējām nākotnē, un šī attīstība ir atkarīga no izglītības kvalitātes un konkurētspējas šodien. 21.gadsimtā un mūsdienu tehnoloģiju straujajā laikmetā īpaši aktuāla ir ideja par radošuma attīstību caur izglītības procesu, tāpēc radošumam un radošai domāšanai mācību procesā kopumā būtu jāpievērš lielāka uzmanība, iespējams, pat izmantojot to kā vienojošu, starpdisciplināru elementu.

Lai caur radošu domāšanu sekmētu inovācijas un Latvijas labklājību un izaugsmi, Latvijā izveidota organizācija «Radošuma pils», kuras viena no pirmajām aktivitātēm ir apmācīt skolotājus un ieviest skolās radošās domāšanas stundu, portālam «Apollo» pastāstīja Guna Geikina, «Radošuma Pils».

Ceturtdien 25.aprīlī no 9:00 līdz 16:00 Liepājā, Draudzīgā aicinājuma Liepājas pilsētas 5.vidusskolā norisināsies pasākums, kas apstiprina Liepājas pilsētas vēlēšanos kļūt par Latvijas radošāk domājošo pilsētu. Liepājas izglītības pārvaldei sadarbojoties ar organizāciju «Radošuma pils» ir apmācīti 79 skolotāji, kas saņems sertifikātus par apgūtām radošumu veicinošām metodēm. Liepāja ir pirmā pilsēta, kurā šīs metodes ir apguvuši tik daudz skolotāju vienlaikus.

Tiks publiski ziņots par sasniegto un gaidāmo, prezentēti skolotāju radošie sniegumi, jeb Mājas darbu Lādes atvēršana. Pasākuma laikā norisināsies skolēnu radošās domāšanas sacensības, atklātā stunda, kā arī Izglītības pārvaldes, Radošuma pils un projektā iesaistīto skolu direktoru/skolotāju uzrunas un radošā darbošanās. Dalībniekiem tiek solīta arī kāda īpaša dāvana!

Liepājas radošais attīstības plāns ir sastādīts uz tuvākajiem 7 gadiem, kurā paredzētas dažādas aktivitātes no skolotāju apmācībām un regulāras pilnveidošanās līdz konkursiem, kas paredzēti skolēniem. Šī mācību gada laikā ir paveikts vairāk, kā bija ieplānots, kas liecina par patiesu iesaistīšanos un ieplānotā nopietnību. Radošuma pils dibinātājs Jānis Ošlejs izsaka cerību, ka Liepāja kļūs par teicamu paraugu visām Latvijas pilsētām un pašvaldībām radošās domāšanas attīstības virzienā, lai rezultātā tas labvēlīgi ietekmētu visas Latvijas labklājību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu