Aicina pieteikties Lēdijas Adas Lavleisas stipendijai un Čarlza Bebidža balvai

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Līdz 29. novembrim LU Datorikas fakultātē norit pieteikšanās lēdijas Adas Lavleisas stipendijai labākajai studentei un Čarlza Bebidža balvai labākajam studentam. Tradicionāli stipendiju un balvu pasniegs Latvijas Programmētāju dienā, kura šogad tiks atzīmēta 6. decembrī.

Šogad lēdijas Adas Lavleisas stipendijai var pieteikties jebkura Latvijas Universitātes (LU) vai citas Latvijā akreditētas augstskolas pamatstudiju vai maģistra studiju programmas studente (sieviete), kas veiksmīgi veic zinātnisku vai praktisku darbu datorikā, matemātikā vai to popularizēšanā sabiedrībā. Kopš 1986. gada stipendija tiek piešķirta katra gada decembrī, atzīmējot pasaulē pirmās programmētājas un angļu matemātiķes lēdijas Adas Lavleisas dzimšanas dienu.

Savukārt, Čarlza Bebidža balvai var pieteikties LU Datorikas fakultātes students (vīrietis), kas veic aktīvu un produktīvu darbu datorzinātnēs un to popularizēšanā. Kopš 1991. gada LU Matemātikas un informātikas institūts piešķir šo balvu katra gada decembrī, atzīmējot pasaulē pirmās programmu rēķinmašīnas konstruktora Čarlza Bebidža dzimšanas dienu.

www.df.lu.lv

Lēdijas Adas Lavleisas stipendijas un Čarlza Bebidža balvas laureāti tiks apbalvoti un uzstāsies ar sava darba izklāstu Latvijas Programmētāju dienā 6. decembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu