«Latvijas balzams» piešķir stipendijas studentiem

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Lai veicinātu interesi par tehnisko specialitāšu studiju virzieniem, alkoholisko dzērienu ražotājs AS «Latvijas balzams» ir iedibinājusi savu ikgadējo stipendiju fondu, informēja Dana Hasana, AS «Latvijas balzams» Komunikācijas vadītāja.

Izvērtējot šogad saņemtos pieteikumus, pirmās divas stipendijas, 500 latu apmērā katra, tiks piešķirtas maģistra studiju programmas studentēm Laumai Magonei, kura studē Latvijas Lauksaimniecības universitātē, un Santai Strodei no Rīgas Tehniskās universitātes.

Š.g. oktobrī AS «Latvijas balzams» (LB) sadarbībā ar RTU Attīstības fondu izsludināja maģistra studiju noslēguma darbu stipendiju konkursu Rīgas Tehniskās universitātes un Latvijas Lauksaimniecības universitātes studentiem. LB stipendijas tika izveidotas ar mērķi stimulēt jauno speciālistu interesi par tehnisko nozaru studijām un aktualizēt jautājumus, kas ir būtiski Latvijas ražotājiem.

Konkursa rezultātā, izvērtējot pieteikto tēmu aktualitāti un pretendentu kvalifikāciju, tika pieņemts lēmums atbalstīt divu tēmu pieteikumus - viens no tiem ir saistīts ar jauno produktu kvalitātes un stabilitātes pārbaužu metožu pielietojumu, bet otra darba tēma veltīta jautājumiem par ietekmi uz vidi un to mazinošiem faktoriem.

Studiju darbu izstrāde notiks līdz 2014.g. pavasarim, kad abas izvēlētās stipendiātes tos aizstāvēs savā universitātē, klāt esot arī uzņēmuma speciālistiem.

Stipendiju konkursā tika aicināti pieteikties RTU un LLU maģistratūras studenti ar labām un izcilām sekmēm. Balstoties uz iesniegtajiem dokumentiem, AS «Latvijas balzams» sadarbībā ar universitāšu pārstāvjiem izvērtēja atbilstošākos pretendentus un potenciālos stipendiātus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu