LU uzstāsies kognitīvo zinātņu eksperti no visas pasaules

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas Universitātē (LU) 16. – 18. maijā notiks 9. Starptautiskais kognitīvo zinātņu, loģikas un komunikācijas simpozijs «Uztvere un koncepti», ko organizē Latvijas Universitātes Kognitīvo zinātņu un semantikas centrs sadarbībā ar Makmāstera universitātes (Kanāda) Filozofijas departamentu.

Simpozija dalībnieku uzmanības lokā galvenokārt būs jautājumi, kas saistīti ar uztveres un konceptu (zināšanu struktūru) savstarpējām attiecībām. Piemēram, vai koncepti ir saistīti ar mūsu uztveres pieredzi vai uztveres pieredze ir atkarīga no mums piemītošiem konceptiem un vai uztvere bez konceptiem vispār ir iespējama?

Šogad simpozija lūgtie organizatori ir uztveres un konceptu pētnieki – Pitsburgas Universitātes (ASV) profesors Eduārs Mašerī (Machery) un Ņujorkas Pilsētas universitātes profesors Džesijs Prinzs (Prinz).

Arī ielūgtie referenti ir izcili kognitīvzinātnieki: Austrālijas Nacionālās universitātes profesors un Ņujorkas Universitātes (ASV) viesprofesors Deivids Čalmerss (Chalmers), Edinburgas Universitātes (Apvienotā Karaliste) profesors Endijs Klarks (Clark), Indiānas Universitātes Blūmingtonā (ASV) profesors Roberts Goldstons (Goldstone), Kalifornijas Universitātes Bērklijā (ASV) profesors Alva Noe (Noe), Raisa Universitātes (ASV) profesors Keisijs Okalagans (O’Callaghan) un citi, kuru darbība ir nozīmīga tēmas «Uztvere un koncepti» ietvaros.

http://cognitrn.psych.indiana.edu/

«Šis ir līdz šim apjomīgākais simpozijs, kādu esam organizējuši.» Profesors komentē: „Vairāku gadu darba rezultātā izdevies sapulcināt nozīmīgākos konceptu un uztveres pētniekus, lai rastu atbildes uz dažādiem vitāli svarīgiem jautājumiem par cilvēka zināšanu būtību, avotiem un izpausmes formām, to saistību ar uztveri un sajūtām. Gandarī, ka simpozijs būs saistošs dažādu nozaru pārstāvjiem,» atzīmē Latvijas Universitātes Kognitīvo zinātņu un semantikas centra direktors un viens no simpozija organizētājiem profesors Jurģis Šķilters.

Vairākus no simpozija pasākumiem varēs vērot tiešraidē LU portālā, tāpat vēl pirms tā sākuma, 15. maijā plkst. 16.00, LU Mazajā aulā notiks profesora R. Goldstona atklātā lekcija. Plašāks raksts par simpoziju «Uztvere un koncepti», tā organizatoriem un dalībniekiem tiks publicēts arī LU žurnālā Alma Mater, tāpat ar referentiem iepazīstināsim LU portālā un Radio NABA.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu