«Pieslēdzies, Latvija!» šogad senioriem nodrošinās bezmaksas datorapmācības

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sociālās iniciatīvas Pieslēdzies, Latvija! bezmaksas datorapmācības ietvaros 2013.gadā plānots apmācīt septiņus tūkstošus cilvēku vecumā pēc piecdesmit gadiem, nodrošinot nepieciešamās prasmes konkurētspējas celšanai darba tirgū un digitālās plaisas mazināšanai. Pāris nedēļu laikā pēc reģistrācijas uzsākšanas, apmācībām pieteikusies jau piektā daļa mācīties gribētāju, kas liecina par milzīgu atsaucību un pieprasījumu pēc datorprasmēm un tehnoloģiju apgūšanas.

Pieslēdzies, Latvija! atklāšanas pasākumā projekta iniciators – Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis informēja, ka šogad būtiski pilnveidota apmācību programma - datorapmācības tiks organizētas trīs līmeņos ar iespēju saņemt pašvaldības licenzētu sertifikātu. «Es vienmēr esmu ticējis, ka Latvijas attīstībai ir ļoti nozīmīgi cilvēki, kas spēj rīkoties ar jaunākajām tehnoloģijām. Tieši cilvēkiem, kam šobrīd ir vairāk nekā piecdesmit gadu, skolas laikā nav bijusi iespēja apgūt datorus, un «Pieslēdzies, Latvija!» sniedz iespēju viņiem tos izzināt. 30 000 datorprasmēs apmācīti seniori – šis būs mūsu dāvinājums valsts simtgadei,» skaidro Juris Gulbis, Lattelecom valdes priekšsēdētājs.

Savukārt labklājības ministre Ilze Viņķele uzsvēra: «Latvijā ir ļoti maz projektu, it īpaši sociāli un ekonomiski nozīmīgu projektu, kas mērķtiecīgi iekļauj seniorus. Tieši tādēļ projekts «Pieslēdzies, Latvija!», kas norisinās jau piecus gadus, ir tik īpašs un nozīmīgs notikums. Paldies arī brīvprātīgajiem skolotājiem, kas veic tik vajadzīgu un noderīgu darbu. Īpaši apbrīnojami ir seniori, kuri saņemas un ar datora un interneta starpniecību atver acis uz pasauli. Pārfrāzējot varētu pat teikt «Izglāb Latviju - piesaki omi «Pieslēdzies, Latvija!» projektam!»».

Bezmaksas apmācības notiks no maija līdz novembrim

Balstoties uz līdzšinējo pieredzi un senioru vajadzībām, šogad būtiski papildināts mācību saturs, piedāvājot trīs līmeņu apmācības atbilstoši dalībnieku līdzšinējai pieredzei un prasmēm. Pirmais līmenis paredzēts tiem, kas ar datoru saskaras pirmo reizi, savukārt trešajā līmenī iekļauta padziļināta apmācība par programmu lietošanu, e-pakalpojumu izmantošanu un datu apstrādi.

Šogad liels uzsvars tiks likts uz biznesa senioru, ceļot pirmspensijas vecuma cilvēku konkurētspēju darba tirgū un palīdzot risināt bezdarba problēmas. Tādēļ mācību programma tiks licencēta – trešajā līmenī sekmīgi nokārtojot pārbaudes darbu, apmācītie saņems pašvaldības izsniegtu sertifikātu.

www.piesledzieslatvija.lv

Jubilejas izstāde «Digitālais dialogs»

Atzīmējot sociālās iniciatīvas piekto gadskārtu, projekta ietvaros izveidota fotogrāfa Jura Kmina un stāstu autores Evas Ikstenas-Strapcānes emocionālu cilvēkstāstu reportāža – izstāde «Digitālais dialogs». Izstādē iemūžināti piecu Latvijas sociālās aprūpes centru iemītnieku pirmās saskarsmes mirkļi ar datortehniku un internetu e-prasmju nedēļas laikā.

20.gs

Jau no pirmdienas, 15. aprīļa, līdz aprīļa beigām izstāde ikvienam būs aplūkojama tirdzniecības parka Alfa otrajā stāvā virs centrālās zāles. Savukārt no maija līdz novembrim izstāde apceļos arī citas Latvijas pilsētas.

http://failiem.lv/u/yjsqmao

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu