Šveices profesora lekcija LU: «Kāpēc ir grūtības apgūt fiziku?»

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/LETA

Ceturtdien, 30.maijā, plkst. 16.00 Latvijas Universitātes (LU) Fizikas un matemātikas fakultātē, 233.auditorijā, publisku lekciju «Kāpēc skolēniem un studentiem ir grūtības apgūt fiziku?» lasīs fizikas profesors Peters Labude (Peter Labudde) no Šveices. Uz lekciju aicināts ikviens interesents.

Profesors Peters Labude ir Bāzeles Ziemeļšveices Pedagoģiskās augstskolas Dabaszinātņu un tehnoloģiju didaktikas centra vadītājs ar ilggadēju pieredzi gan kā fizikas skolotājam un lektoram, gan arī ekspertam skolotāju profesionālajā pilnveidē. Profesors ir arī Šveices pārstāvis straptautiskajā OECD komisijā «PISA dabaszinātnes“ (The Programme for International Student Assessment (PISA)of The Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD)), neskaitāmu zinātnisku publikāciju un grāmatu autors fizikā un dabaszinātņu didaktikā. Izstrādājis mācību standartu dabaszinātnēs Šveices skolās, attīstījis studiju programmas un veicis pētījumus dabaszinātņu didaktikā.

Latvijā profesors viesosies divu nedēļu darba vizītē, kas īstenota grantu shēmas «Šveices pētnieku aktivitātes Latvijā» ietvaros. P. Labuddi Rīgā uzņems LU Dabaszinātņu un matemātikas izglītības centra un studiju programmas «Dabaszinātņu un informācijas tehnoloģijas skolotājs» komandas, lai laikā no 27.maija līdz 7.jūnijam kopīgi realizētu starptautisku profesionālās pilnveides projektu «Pētniecība dabaszinātņu didaktikā studiju programmu pilnveidei». Profesora vadībā Latvijas Universitātē norisināsies lekciju cikls dabaszinātņu didaktikā, zinātniski metodiski pieredzes apmaiņas semināri par Šveices un Latvijas izglītības sistēmu, universitātes un skolu darbu, kā arī par pētniecību mācību procesa pilnveidei dabaszinātnēs.

Publiskā lekcija notiks angļu valodā, ar prezentācijas tulkojumu latviešu valodā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu