«Iespējamai misijai» sestais iesaukums un 24 jauni dalībnieki

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

6.jūnijā, Izglītības un zinātnes ministrijā tika paziņoti 24 izglītības programmas Iespējamā misija (IM) jaunie dalībnieki, kuri kā savu profesionālo izaicinājumu izvēlējušies darbu skolā un pievienosies 70 esošajiem programmas skolotājiem un absolventiem. Pasākumā apsveikuma vārdus teica izglītības ministrs Vjačeslavs Dombrovskis, kā arī programmas dibinātājuLattelecom un Swedbank vadītāji. Katrs jaunais skolotājs no Lattelecom dāvanā saņēma portatīvo datoru kā atbalstu mūsdienīga mācību procesa īstenošanai skolā.

«Aboslūti katram bērnam, neatkarīgi no viņu sociālā stāvokļa, ir jānodrošina līdzvērtīgas iespējas uz izglītību. Skatoties uz Jums, jauniešiem, man ir prieks un dziļa cieņa pret Jums un Jūsu izvēli! Esat jauni, izglītoti, ar iespēju veidot savu karjeru, iespējams, daudz labāk apmaksātu, nekā skolotāja darbs. Tomēr Jūs esat izvēlējušies strādāt ar bērniem, ieguldīt ne vien savā, bet visas valsts nākotnē. Es novēlu, lai Jūs kļūstat par skolotājiem ar lielo burtu, un lai pēc divdesmit vai četrdesmit gadiem Jūsu skolnieki Jūs atcerētos ar pateicību! Jūs esat drosmīgi un es ar Jums lepojos!» sveicot jaunos Iespējamās misijas dalībniekus, savu atzinību pauda izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis.

Lielākā daļa programmas dalībnieku skolās mācīs vairākus priekšmetus: angļu valodu - 7, matemātiku - 5, dabaszinības, ekonomiku un sociālās zinības - 4, fiziku un latviešu valodu - 2, kā arī pa vienam ķīmiju, bioloģiju, informātiku, kulturoloģiju, vēsturi, politiku un tiesības.

Šogad vēlmi savā skolā uzņemt IM skolotājus izrādīja 65 skolas - gan tādas, kurās šobrīd strādā vai ir strādājuši programmas skolotāji, gan tādas, kuras par labu šai izvēlei pamudinājušas labas atsauksmes no citu skolu kolēģiem. Sestā iesaukuma dalībnieki strādās gan lauku pamatskolās un vidusskolās, novadu centru vidusskolās un ģimnāzijās Cēsīs, Dobelē, Jūrmalā, Lejasciemā, Liepājā, Mārupē, Ogrē, Olainē, Ozolniekos, Rīgā, Salaspilī, Tukumā.

Iespējamā misijā šogad pieteicās 214 jaunieši. Rūpīgā atlasē, vērtējot kandidātu līdzšinējos akadēmiskos un profesionālos sasniegumus, sadarbības un komunikācijas prasmes, mērķtiecību un neatlaidību un, lielu vērību pievēršot dalībnieka motivācijai iesaistīties Iespējamā misijā, tika izvēlēti 24 dalībnieki.

Katrs Sestā iesaukuma dalībnieks dāvanā no Lattelecom saņēma portatīvo datoru. «Lattelecom atbalsta Iespējamo misiju jau sesto gadu. Mēs redzam, ka jaunie skolotāji skolā ienāk ar jaunajām tehnoloģijām un nodod šīs zināšanas gan skolēniem, gan citiem skolotājiem. Jaunieši ir aktīvākie informācijas tehnoloģiju lietotāji ikdienā, tāpēc ir būtiski apvienot akadēmiskos mācību procesus ar tehnoloģiju sniegtajām iespējām. Tomēr vēlos uzsvērt, ka bērniem ir jānostiprina zināšanas eksaktajās zinātnēs un ir nepieciešams veicināt matemātikas un dabaszinātņu apguvi skolās, attīstot analītisko domāšanu. Mācību procesā vispirms ir svarīgi iemācīt pamatus un veicināt izpratni par galvenajām likumsakarībām un tad veidot mācību stundas, izmantojot interaktīvus rīkus,» par dāvinājumu saka Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

Savukārt Swedbank valdes priekšsēdētājs Latvijā Māris Mančinskis izteica gandarījumu, ka arvien jauni zinoši un mērķtiecīgi cilvēki vēlas doties uz skolu un iedvesmot jauno paaudzi, kā arī aicināja bankas klientus atbalstīt programmu: «Swedbank kopš dibināšanas atbalsta Iespējamo misiju un tās vērtību iedzīvināšanu mūsu skolās. Šogad arī visi mūsu klienti var iesaistīties un to aktīvi atbalstīt. Līdz 15. oktobrim programmā Gudrie punkti sakrātos punktus ikviens var ziedot kādai no trim Iespējamās misijas iniciatīvām - enerģisku, iedvesmojošu skolotāju ienākšanai Latvijas skolās, motivējošai vasaras skolai bērniem vai skolu direktoru izaugsmei par mūsdienīgiem vadītājiem. Ziedojot savus gudros punktus, mūsu klienti ietekmē Swedbank piešķirtā finansējuma apjomu un tā sadalījumu».

Aicinām iepazīt Sestā iesaukuma dalībniekus

Par Iespējamo misiju:

Iespējamā misija pastāv, lai nostiprinātu izglītību kā vērtību Latvijā, piesaistot darbam skolā mērķtiecīgus un zinošus augstskolu absolventus un jaunos profesionāļus ar potenciālu kļūt par iedvesmojošiesm skolotājiem un nākotnes līderiem. Šo jauniešu talants un enerģija palīdz veidot skolās pozitīvu un progresīvu vidi, celt skolotāja profesijas prestižu un paaugstināt skolēnu motivāciju mācīties, lai kļūtu par aktīviem sabiedrības locekļiem un veidotājiem. Līdz šim 59 Latvijas skolās strādājuši vai šobrīd strādā 70 Iespējamās misijas dalībnieki, diendienā ietekmējot vairāk kā 11 000 bērnu dzīves.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu