Apkopotas 450 skolas preču atlaides

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»/R.Oliņš

Salīdzināšanas portāls «Gudriem.lv» izstrādājis jaunu sadaļu «Preces skolai», kurā apkopotas vairāk nekā 450 Latvijas lielveikalu tīklu aktuālās atlaižu akcijas visām skolas precēm, sadalot tās trīs daļās - kancelejas preces, skolas somas un skolēnu apģērbi un apavi.

Izvēloties noteiktu preču kategoriju, lietotājs saņem uzskatāmu tabulu, kurā apkopoti visi aktuālie akcijas piedāvājumi konkrētajā preču kategorijā ar precīzām akcijas ilguma norādēm. Lietotāju ērtībai paredzēta arī iespēja atlasīt preces gan pēc atlaides apmēra, gan akcijas ilguma. Tāpat iespējams iepazīties ar visu konkrētajā lielveikalu tīklā pieejamo akcijas preču piedāvājumu.

«Gudriem.lv galvenais mērķis ir sniegt cilvēkiem iespēju ietaupīt naudu, nepārmaksājot par dažādām precēm un pakalpojumiem,» skaidro Gudriem.lv valdes priekšsēdētājs Dmitrijs Zaznovs, piebilstot, ka jaunā skolas preču atlaižu sadaļa tapusi domājot par ikvienu ģimeni, kurā ir skolēns, jo tēriņi pirms 1.septembra, kad tiek gādāts viss skolai nepieciešamais, iecērt pamatīgu robu ģimenes budžetā.

«Swedbank» Privātpersonu finanšu institūta aprēķini liecina, ka viena skolēna sagatavošana skolai izmaksā vidēji 100 latu. Kā samazināt šo summu? Institūta eksperti īpaši skolēnu vecāku ērtībai izstrādājuši ieteikumus kā labāk plānot tēriņus skolai nepieciešamo lietu iegādei.

Pirmkārt, gatavoties 1.septembrim vēlams sākt vismaz 9 līdz 12 mēnešus iepriekš, atliekot atsevišķā kontā 8 līdz 12 latus mēnesī, kas gada laikā ļauj izveidot pietiekamus uzkrājumus. Otrkārt, nav ieteicams visus skolas piederumus pirkt uzreiz un vienā vietā - ir vēlams novērtēt visus tirgū pieejamos piedāvājumus un izvēlēties labāko, kā arī lētāko. Treškārt, lai nebūtu lieki jātērējas mācību grāmatām, ir vērts aprunāties ar klases audzinātāju un noskaidrot, kāda ir iespēja samainīties grāmatām ar vecāko klašu skolēniem. Ja šāda lieta skolā līdz šim nav praktizēta, var ierosināt to uzsākt, jo tas ir gudrs veids, kā ietaupīt uz mācību līdzekļu rēķina. Ceturtkārt, ir vērts noskaidrot, vai mācību procesā paredzēts izmantot visas paredzētās darba burtnīcas, turklāt pilnā apmērā. Ja plānots izmantot tikai pāris nodaļas, tās var sarunāt nokopēt, lai nav lieki jātērējas un jāpērk visa burtnīca.

Vēl daži noderīgi Privātpersonu finanšu institūta ekspertu padomi: iegādāties skolai nepieciešamās lietas vairumtirdzniecības bāzēs visai klasei kopā un netērēt lieki līdzekļus pārlieku grezna svētku apģērba iegādei, kuru pēcāk nevarēs vilkt ikdienā. Tajā pašā laikā eksperti iesaka netaupīt, pērkot mugursomas, jo tās būtiski ietekmē skolēnu veselību.

Bērna ēdināšana skolā izmaksā lētāk, pērkot kompleksās pusdienas, nevis katru dienu citu ēdienu vai smalkmaizītes. Lētāk ir arī dot bērnam līdzi sviestmaizes īpašos pārtikas konteineros, kas ir ļoti populāri ārzemēs.

Tāpat ir ieteicams rūpīgi pārdomāt kabatas naudas jautājumu - nelielas kabatas naudas summas dod vecākiem iespēju iemācīt bērnu plānot personīgās finanses un iemācīties taupīt jau bērnībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu