Skolotāji mācīsies spēlēt «Mendeļejeva sapni» un citas spēles

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

23.augustā, «Dabaszinātņu un matemātikas nedēļas 2011» projekta «Domā citādāk! Eksaktāk» ietvaros sešās Rīgas skolās notiks atvērto durvju dienas, kurās eksakto mācību priekšmetu skolotāji izspēlēs 11 dažādas dabaszinātņu un matemātikas oriģinālspēles. Pedagogi varēs uzzināt, kā izmantot jaunos elektroniskos mācību materiālus un mācīšanas metodes, lai ar jauno mācību gadu saviem skolēniem radītu aizrautīgu un interesantu mācību procesu ķīmijā, fizikā, bioloģijā matemātikā.

«Dabaszinātņu un matemātikas nedēļā 2011» ir iesaistījušas 54 Latvijas skolas, tajā skaitā, sešas no Rīgas - Āgenskalna valsts ģimnāzija, Friča Brīvzemnieka pamatskola, Rīgas 95. vidusskola, Rīgas Ostvalda vidusskola, Rīgas Valsts 3. ģimnāzija un Rīgas Zolitūdes ģimnāzija. Katrā skolā tiek rīkots pasākums bioloģijas, fizikas, ķīmijas un matemātikas skolotājiem no visas Latvijas, lai viņi jaunajā mācību gadā būtu gatavi darboties ar mācību spēlēm, mācību filmām, dažādiem metodiskajiem materiāliem, kas, sākot ar septembri, nonāks visās Latvijas skolās.

Pasākumu laikā projekta izmēģinājuma skolu skolotāji un skolēni dalīsies pieredzē, stāstot un praktiski demonstrējot citu skolu skolotājiem, kā viņi lieto mācību materiālus savā skolā, kādas ir materiālu priekšrocības, kā tie var palīdzēt skolēniem eksakto mācību priekšmetu vielu apgūt ar interesi. Kopā ar skolēniem tiks izspēlētas 11 oriģinālas mācību spēles, ko izstrādājuši projekta «Dabaszinātņu un matemātikas nedēļa 2011» īstenotāji sadarbībā ar SIA «Nordic Training International». Tās veidotas tā, lai ne tikai palīdzētu apgūt un nostiprināt zināšanas un dažādas prasmes eksaktajos mācību priekšmetos, bet arī, lai dotu iespēju skolēniem radoši darboties, attīstīt iniciatīvu un uzņēmību, lēmumu pieņemšanas prasmes un spējas sadarboties komandā.

Izmantojot jaunās spēles, skolēni zināšanas var apgūt netradicionālā, nepiespiestā, salīdzinoši vienkāršā veidā. Piemēram, spēle «Mendeļejeva sapnis» palīdz saistošā veidā apgūt ķīmisko elementu periodisko tabulu, savukārt «Bon apetit!» - pilnveidot izpratni par barošanās ķēdēm dabā, kā arī augu un dzīvnieku daudzveidību.

Projektu informatīvi atbalsta Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu