Notiek unikāla un vērienīga izglītības izstāde «Daba un zinātne skolā! Aizraujoši!»

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA/Ieva Čīka

Jaunā mācību gada noskaņās no 25.augusta līdz 27.augustam Dailes teātrī notiek izglītības izstāde «Daba un zinātne skolā! Aizraujoši!». Izstādes stendos un interaktīvajās darbnīcās apskatāmi un izmēģināmi drukātie un elektroniskie mācību materiāli, mācību filmas un spēles 7. - 12. klasēm fizikā, ķīmijā, bioloģijā un matemātikā. Izstādē vērojams, kā informācijas tehnoloģijas un jaunā pieeja dabaszinātņu un matemātikas priekšmetu apguvei, būtiski ietekmē gan skolotāju darbu, gan skolēnu motivāciju mācīties ar izpratni, prieku un aizrautību.

Izstādē būs apskatāmi elektroniskie un drukātie mācību materiāli, kas tapuši projektā «Dabaszinātnes un matemātika», sadarbojies ar pašvaldībām, uzņēmējiem, skolām un augstskolām. Tie visi veidoti tā, lai skolēns sarežģīto mācību vielu apgūtu sev pievilcīgā veidā un prastu iegūtās zināšanas un prasmes izmantot dzīvē. Visi materiāli pārbaudīti praksē 64 projekta izmēģinājuma skolās Latvijā, kurās mācību process jau 6 gadus risinās moderni, izmantojot mūsdienu tehnoloģijas un atbilstošu pieeju pārmaiņām, kas dabaszinātņu un matemātikas izglītībā notiek visā pasaulē. Kā rāda, projekta izmēģinājuma skolu pieredze, jaunā pieeja ir attaisnojusies - auguši gan skolēnu mācību sasniegumi bioloģijā, fizikā, ķīmijā un matemātikā, gan arī viņu motivācija mācīties līdz šim bieži vien par sarežģītiem un neinteresantiem uzskatītos eksaktos mācību priekšmetus. Visās Latvijas skolās jaunie mācību materiāli 7. - 9. klasēm bioloģijā, fizikā, ķīmijā un matemātikā nonāks ar jauno 2011./2012. mācību gadu, bet materiāli 10. - 12. klasēm ar mūsdienīgu pieeju eksaktajiem mācību priekšmetiem visās Latvijas skolās jau ir pieejami kopš 2008. gada.

Izstādē un izstādes interaktīvajās darbnīcās ikviens interesents var vienuviet novērtēt un izmēģināt mūsdienīgus ķīmijas, fizikas, bioloģijas un matemātikas mācību materiālus un līdzekļus. Skolēni varēs izmēģināt pieejamos materiālus, lai eksaktos mācību priekšmetus varētu apgūt skolēnam pievilcīgā, draudzīgā un saistošā veidā, reizē sasniedzot labus rezultātus mācībās. Vecākiem būs iespējams uzzināt, kā palīdzēt saviem jauniešiem mācībās, savukārt skolotājiem - iepazīties ar metodiskajiem materiāliem un citu skolu pieredzi, lai gūtu radošas idejas, kā papildināt mācību procesu jaunajā mācību gadā.

Visplašākajam apmeklētāju lokam projekta «Dabaszinātnes un matemātika» komanda izstādē vadīs interaktīvās darbnīcas par sensoru, mācību spēļu izmantošanu mācību stundās, centralizētajiem eksāmeniem. «Iespējamās misijas» jaunie skolotāji dalīsies pieredzē par mācību video izmantojumu stundās. Darbnīcu par to, kā attīstīt augstākās domāšanas spējas, mācot algebru, vadīs Alekss Frīdlanders no Izraēlas. Izdevniecība SIA «Lielvārds», SIA «Microsoft Latvija» un citi uzņēmumi prezentēs jaunāko aprīkojumu un mūsdienīgākās tehnoloģijas mācībām klasē un mājās. Latvijas Jauno zinātnieku apvienības pētnieki aicinās darboties ar Latvijas pazemes ūdeņu «smilšu kastes» modeļiem. Augstskolas piedāvās iejusties zinātnieka lomā un veikt praktiskus eksperimentus. Zinātnes centra «Z(in)oo» stendā apmeklētāji varēs pārbaudīt dabas likumus: saprast katapultas darbības principus, būvēt un vadīt robotus, redzēt zibeni un kustināt priekšmetus ar domu spēku.

Izstādē ar savu ieguldījumu un pieredzi dabaszinātņu un matemātikas izglītības attīstībā darbosies arī projekta sadarbības partneri: programma «Iespējamā misija», apgāds «Zvaigzne ABC», izdevniecība «Lielvārds», SIA «Hansatrade», SIA «Enola», izdevniecība «LU Akadēmiskais apgāds», Latvijas Universitāte, Daugavpils Universitāte, Rīgas Tehniskā universitāte, portāls «uzdevumi.lv», elektroniskā skolvadības sistēma «E-klase», zinātnes centrs «Z(in)oo», SIA «Microsoft Latvia».

«kslll.net

  • Izstāde darbojas no 25. līdz 26. augustam no plkst. 10.00 - 18.00.; 27.augustā no plkst. 10.00 - 17.00. Ieeja bez maksas. Vairāk informācijas «dzm.lv/dzmnedela».
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu