Kam naudu tērē studenti

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

ISIC Latvia trīs mēnešu garumā aicināja studentus aizpildīt aptauju par ikdienas iepirkšanās paradumiem. Aptaujas dati liecina, ka populārākās jomas ir ēdināšana, apģērbs un izklaides/kultūras pasākumi, kā arī mācībām nepieciešamie materiāli, portālu «Apollo» informēja Iveta Sēbriņa, «ISIC Latvia».

Aptauja norisinājās 3 mēnešus, kurā piedalījās teju 1500 respondentu. Aptaujā piedalījās studenti, skolēni un pasniedzēji no dažādām Latvijas mācību iestādēm. Rezultāti tika apkopoti, iekļaujot arī gada laikā novēroto studentu aktivitāti, izmantojot atlaides vairāk kā 550 uzņēmumos Latvijā.

Kā populārākās nozares nemainīgi tiek atzīta ēdināšana, ko par svarīgu uzskata 33% aptaujāto. Apģērbu un apavu veikali ierindojas 2.vietā, no visiem respondentiem 16% izvēlas šo nozari par sev aktuālāko.

Izklaide un kultūra jauniešu vidū ir ļoti populāra, taču par 2012. Gada atzītāko atlaižu sniedzēju kultūras nozarē tiek atzīts Jaunais Rīgas teātris. Kā viens no jaunajiem atlaižu sniedzējiem līderpozīcijās pēc biļešu pieprasījuma, ierindojas humora un smieklu pilnais Karaliskais improvizācijas teātris. Aktuālie piedāvājumi izmantoti arī kino - Splendid Palace un Forum Cinema. No apkopotajiem datiem 8% studentu atzīst, ka kultūras un izklaides vietas ir īpaši aktuālas.

Par draudzīgākajiem ēdināšanas uzņēmumiem studenti atzīst - Hesburger, McDonald, Pica LuLu, Kebabs FIX un Turkebab.

Apģērbus, apavus un aksesuārus ISIC karšu īpašnieki izvēlas iegādāties veikalos Reserved, Cubus, Crocks, Cropptown/House un Bik Bok.

Jāņa Rozes grāmatnīca nemainīgi ir iemīļota studentu vidū - pērkot gan mācību, gan daiļliteratūru, kā arī kancelejas preces.

ISIC ir vienīgā starptautiskā studentu, skolēnu, pasniedzēju un jauniešu identifikācijas un atlaižu karte, kas piedāvā atlaides 199 pasaules valstīs - tostarp arī Latvijā vairāk kā 550 tirdzniecības un pakalpojumu sniegšanas vietās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu