LU sadarbība ar Latvijas slimnīcām

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Toms Grinbergs/ LU preses centrs

Latvijas Universitātes (LU) rektors prof. Mārcis Auziņš un LU Medicīnas fakultātes (MF) pārstāvji  tikās ar divu nozīmīgu Latvijas slimnīcu vadību – P. Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas valdes priekšsēdētāju Rūtu Valteri un Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas valdes priekšsēdētāju Andu Čakši, lai vienotos par ciešāku sadarbību medicīnas izglītībā.

Pašlaik norit arī sarunas par Rīgas 1. Medicīnas koledžas pievienošanos LU. LU rektors un LU MF vadošie profesori Andrejs Ērglis, Valdis Pīrāgs un Dainis Krieviņš sarunās ar P.Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas vadību vienojās par savstarpējās sadarbības padziļināšanu, pilnveidošanu un attīstīšanu. Savukārt pēc tam notika LU rektora un MF vadības tikšanās ar Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas vadību par plašākas sadarbības realizēšanu. Abas slimnīcas ir nozīmīgi Latvijas Universitātes sadarbības partneri, jo tajās atrodas LU MF studiju un praktisko apmācību bāzes. Tieši prakses iespējas ir viena no nozīmīgākajām medicīnas studiju sastāvdaļām, tādēļ Universitātes cieša sadarbība ar slimnīcām ir ļoti būtiska.

LU MF sadarbojas ar Latvijas vadošajām klīnikām un slimnīcām, tajā skaitā arī ar Rīgas 1. slimnīcu, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcu un klīnikām; Latvijas Jūras medicīnas centru, Bērnu klīniskā universitātes slimnīcu; Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcu; Rīgas Dzemdību namu, kā arī ar ģimenes ārstu praksēm.

LU MF šogad uzņēmusi rekordlielu ārstniecības studentu skaitu – 390, kas ir ievērojami vairāk nekā pērn, īpaši liela interese bijusi par otrā līmeņa augstākās izglītības profesionālo studiju programmu «Ārstniecība», kurā uzņemti 241 topošie ārsti, tostarp 27 ārzemju plūsmā. Savukārt Farmācijas bakalaura studiju programmā reģistrējušies 33, bet maģistra studiju programmā – 43 studenti. Kopš 2009. gada LU aģentūru statusā sekmīgi darbojas LU Rīgas Medicīnas koledža un LU P.Stradiņa medicīnas koledža, nodrošinot pirmā līmeņa augstākās izglītības programmu sekmīgu realizāciju.

LU MF 2012./2013. akadēmiskā gadā absolvēja 973 jauno medicīnas speciālistu, LU MF ir viena no līderēm beidzēju skaita ziņā starp 13 LU fakultātēm. Pašlaik LU MF studē vairāk nekā 1800 studentu. Vienlaikus notiek mērķtiecīgs un sociāli nozīmīgs darbs pie jauno studentu piesaistes un sagatavošanas LU MF Jauno Mediķu skolas ietvaros. Skolas trīs gadu pastāvēšanas laikā, to bez maksas ir apmeklējuši vairāk nekā 500 Latvijas vidusskolēni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu