Vidzemes Augstskolai jauns rektors

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

G.Krūmiņš līdz šim aktīvi darbojies zinātnē un augstākās izglītības politikas jomā. Viņš ir Latvijas Zinātnes padomes loceklis, vadījis Latvijas Jauno zinātnieku apvienību. Kā starptautiskas ekspertu grupas dalībnieks vērtējis studiju programmas daudzās Latvijas augstskolās, piedalījies augstākās izglītības reformas koncepcijas izstrādē.

Vidzemes Augstskolas (ViA) Satversmes sapulce trešdien, 5.jūnijā vēlēja rektoru no trim izvirzītajiem kandidātiem. Vēlēšanas noritēja divās kārtās, par rektoru ievēlēts Dr.hist. Gatis Krūmiņš, iegūstot vairāk kā divas trešdaļas Satversmes sapulces locekļu atbalstu, portālam «Apollo» pastāstīja Zane Leimane, Vidzemes Augstskolas Sabiedrisko attiecību speciāliste.

G.Krūmiņš: «Pieteicos uz Vidzemes Augstskolas rektora amatu, jo tas ir lielisks izaicinājums, iespēja realizēt savas idejas. Vidzemes Augstskolā saredzu lielisku potenciālu, bet arī daudz izaicinājumus. Līdzšinējās diskusijās ar augstskolas personālu un studentiem esmu sapratis prioritāri risināmos jautājumus. Savā darbības periodā vēlos panākt augstskolā aktīvāku zinātnisko darbību, plašāku sadarbību ar uzņēmējiem, attīstīt dalību starptautiskos projektos, kā arī palielināt studējošo skaitu».

Uz rektora amatu kandidēja trīs personas - ViA profesors Dr.sc.ing. Egils Ginters, ViA docents Dr.sc.pol. Visvaldis Valtenbergs, Latvijas Zinātnes padomes loceklis Dr.hist. Gatis Krūmiņš.

No 40 Satversmes sapulces dalībniekiem rektora vēlēšanās piedalījās 35 augstskolas pārstāvji. Par Gati Krūmiņu otrajā kārtā nobalsoja 26 balstiesīgie.

Līdzšinējā augstskolas rektore, asociētā profesore, Dr.hist. Vija Daukšte pienākumus pildījusi divus termiņus. Saskaņā ar Augstskolas likumu un ViA Satversmi V.Daukšte vairs nevar kandidēt atkārtotai ievēlēšanai, viņas pilnvaras beigsies šī gada 15.jūlijā.

Satversmes sapulce Gati Krūmiņu virzīs apstiprināšanai Ministru kabinetā. Rektora pilnvaru termiņš būs 4 gadi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu