Profesionālajā izglītībā Latvijai būs sadarbība ar Vāciju

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts izglītības satura centra (VISC) vadība un speciālisti vienojās ar Vācijas profesionālās izglītības institūcijas Federal Institute for Vocational education and Training (BIBB) pārstāvjiem par turpmāko sadarbību profesionālajā izglītībā, informēja Diāna Ļaha, Valsts izglītības satura centra sabiedrisko attiecību speciāliste.

Darba tikšanās notika 28.novembrī, Izglītības un zinātnes ministrijas ēkā, Vaļņu ielā 2, Rīgā. Tās laikā pārrunātas turpmākās sadarbības iespējas kopēju projektu īstenošanā, lai sasniegtu «Izglītība un apmācība 2020» mērķus. Abas puses vienojās 2014.gada sākumā apmainīties ekspertiem darbības plāna precizēšanai, 2012.gada 10.-11.decembrī Berlīnē parakstītā memoranda par sadarbību profesionālās izglītības un apmācības jomā Eiropā un 2013.gada 8.jūlijā Valmierā parakstītās deklarācijas starp Vācijas Federatīvās Republikas izglītības un zinātnes ministru un Latvijas izglītības un zinātnes ministru ietvaros.

VISC vadītājs Guntis Vasiļevskis iepazīstināja Vācijas delegācijas pārstāvjus ar institūcijas funkcijām, uzdevumiem un darbību, savukārt Izglītības departamenta direktore Sarmīte Valaine izstāstīja par normatīvo regulējumu profesionālajā izglītībā un satura izstrādes principiem - organizējot Profesiju standartu izstrādi un konsultējot profesionālo izglītības programmu izstrādi. VISC vadītāja vietnieks Jānis Gaigals informēja par iniciatīvām profesionālās izglītības satura reformai sadarbībā ar sociālajiem partneriem, īstenojot Eiropas Sociālā fonda (ESF) darbības programmas. Tikmēr ESF projekta «Profesionālo mācību priekšmetu pedagogu un prakses vadītāju teorētisko zināšanu un praktisko kompetenču paaugstināšana» vadītāja Elīna Kokina iepazīstināja ar projektā notikušajām aktivitātēm un īstenoto sadarbību ar Vācijas Federatīvās Republikas nozares uzņēmumiem Latvijas profesionālās izglītības pedagogu tālākizglītībā.

Delegācijas viesi: Nils Meijers (Niels Mayer, Federal Ministry of Education and Research (BMBF), Division EU Education Programmes, International Cooperation in Education), Klaudija Šreijere (Claudia Schreier, Federal Institute for Vocational education and Training (BIBB), Senior Research Associate), Mihails Švarcs (Michael Schwarz, Federal Institute for Vocational education and Training (BIBB)), Eva Marija Viethofa (Eva Maria Wiethoff, International Office, Scientific Officer, International Cooperation in Vocational Education and Training) un Vācijas vēstniecības Latvijā pārstāvji.

Tikmēr 27.novembrī delegācijas pārstāvji piedalījās Izglītības un zinātnes ministrijas rīkotajā konferencē «Darba vidē balstītu mācību ieviešana Latvijas profesionālajā izglītībā», kas notika viesnīcā Radisson Blu Daugava Hotel Rīga. Konferencē profesionālās izglītības iestāžu un darba devēju pārstāvji dalījās pirmajā pieredzē par darba vidē balstītu mācīšanos, savukārt Vācijas puse prezentēja duālās izglītību īstenošanu savā valstī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu