«Globālais Dānis» Latvijas ceļojumu noslēdz Liepājas Universitātē

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šī gada 5. decembrī plkst. 14:00 Liepājas Universitātē (LiepU), Liepājā, Lielajā ielā 14, ar LiepU rektora profesora Jāņa Rimšāna un Dānijas Kultūras institūta pārstāves Ilvas Sinkēvičas piedalīšanos tiks atklāta dāņu filozofam, teologam un rakstniekam Sērenam Kirkegoram veltītā ceļojošā izstāde «Globālais Dānis», ko plkst. 14:30 papildinās filozofa un teologa Viestarta Vidiņa lekcija par Sērenu Kirkegoru, informēja Ilva Sinkēviča, Dānijas Kultūras institūta projektu koordinatore.

Dāņu filozofam Sērenam Kirkegoram šī gada 5.maijā apritētu 200 gadi un tam par godu visa gada garumā tiek plānoti dažādi kultūras pasākumi, lai izcelto šo zīmīgo notikumu arī Latvijā. Kā viens no pirmajiem pasākumiem bija filozofam veltīta izstāde Latvijas Universitātē un grāmatas «Slimība uz nāvi» iznākšana latviešu valodā šī gada maijā.

Šoruden izstāde turpina savu ceļu pa Latvijas lielākajām pilsētām. Izstāde jau pabijusi Daugavpilī un Valmierā, un tagad tā dodas uz Liepāju, kur noslēgs šo ceļojumu.

Pēc atklāšanas, plkst. 14:30, filozofs, teologs un Kirkegora eksperts Viestarts Vidiņš novadīs nelielu lekciju par Sērenu Kirkegoru un viņa filozofijas lomu Eiropas un Latvijas kultūras kontekstā. Būs iespēja uzdot jautājumus.

Dānijas Kultūras institūta izveidotajā izstādē 16 stendos ir atspoguļota izcilā 19.gs. domātāja un eksistenciālisma filozofijas aizsācēja Sērena Kirkegora dzīve un daiļrade.

Izstādes tekstu sagatavojis Joakims Garfs (Joakim Garff), kurš kā asociētais profesors jau daudzus gadus darbojas Sērena Kirkegora Izpētes centrā Kopenhāgenā, bet latviešu valodā teksts tapis pateicoties Ingas Mežaraupas tulkojumam.

Izstāde tapusi sadarbībā ar «Golden Days» un Sērena Kirkegora izpētes centru, bet liepājniekiem to iespējams aplūkot, pateicoties Dānijas Kultūras institūtam, Dānijas Karalistes vēstniecībai Rīgā un Liepājas Universitātei.

Izstāde no 5. decembra līdz 20.decembrim apskatāma Liepājas Universitātes 1.stāva foajē, Lielajā ielā 14, darba dienās no plkst. 9:00 līdz 17:00.

Viestarta Vidiņa lekcija 5.decembrī plkst. 14:30 notiks Liepājas Universitātes 243. telpā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu