Putins Krievijā skolēniem grib formas, Zaicevs piedāvā

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrāna attēls

www.e-klase.lv

V. Zaiceva modes nams piedāvā skolēnu formas, kurās dominē zili pelēka krāsa ar sarkanās krāsas iestarpinājumiem, raksta avīze. Maskavā notikušā prezentācijas pasākuma laikā demonstrētas bikses un krekli zēniem, svārki, sarafāni un blūzes meitenēm, kā arī vilnas cepurītes gan skolēniem, gan skolniecēm. Dizaineris uzsvēris, ka skolām būs iespējams izvēlēties arī nepilnus formas komplektus. Moskovskij Komosomoļec gan norāda, ka pat lētākā komplekta cena ir 3000 rubļu jeb aptuveni 52 latu, bet dārgākais komplekts maksās 3500 rubļu jeb vairāk nekā 60 latus.Acīmredzot, V. Zaicevs ņēmis vērā faktu, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins (Владимир Путин) marta nogalē atbalstīja vienotas formas ieviešanu, raksta avīze Moskovskij Komsomoļec (Московский Комсомолец).

«Pat bagātajā Maskavā tas būs pa kabatai ne visiem vecākiem, par provinci nemaz nerunājot. Turklāt jāņem vērā, ka šajā vecumā bērni aug ļoti strauji, un katru gadu nāksies pirkt jaunu skolēnu formu,» raksta avīze. Pats dizaineris gan uz jautājumu par formas dārdzību nav vēlējies atbildēt, vien uzsvēris, ka tā esot ļoti ērta, praktiska un kvalitatīva.

Moskovskij Komsomoļec norāda, ka pagaidām Krievijā vēl nav pieņemts lēmums ieviest vienotus skolēnu formas tērpus. Pašreizējie noteikumi ļauj katrai skolai pašai izvēlēties, vai tas ir nepieciešams un kādus formas tērpus ieviest - ja vien citādi nenosaka reģionālā likumdošana. Taču pagaidām no vairāk nekā 80 Krievijas reģioniem tikai Stavropoles apgabals ir izstrādājis noteikumus par vienotiem skolēnu formas tērpiem.

V. Zaicevs, atgādinot par prezidenta paziņojumu, gan nešaubās, ka vienotas formas tiks ieviestas, un uzsver, ka atbalsta šo ideju. «Haoss bērniem ir kaitīgs, nesakārtots apģērbs viņos rada vientulības un pamestības sajūtu. Bērniem ir jābūt vienādi ģērbtiem, vienādi saķemmētiem, jo tikai tad viņi sajutīs, ka visi kopā pieder kaut kam vienam lielam,» skaidro apģērbu modelētājs. Lai gan viņš pieļauj iespēju, ka arī citi modes dizaineri izstrādās savus skolēnu formas priekšlikumus, V. Zaicevs nešaubās, ka programmu tiks uzticēts realizēt tieši viņam. «Tagad mūsu nopelniem bagātais modes darbonis gaida tikai vienu - valsts finansējumu,» ne bez ironijas raksta Moskovskij Komsomoļec.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu