LU varēs apgūt arī hindi, korejiešu un norvēģu valodu

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātē (LU HZF) jaunajā mācību gadā būs iespējams apgūt vairākas jaunas valodu un kultūras studiju apakšprogrammas Āzijas studiju un Angļu filoloģijas studiju programmās, portālu «Apollo» informēja Latvijas Universitātes Preses centrs.

Piedāvāto iespēju un programmu skaita ziņā Humanitāro zinātņu fakultāte ir viena no lielākajām LU fakultātēm, kurā iespējams iegūt vispusīgu humanitāro izglītību, apgūstot dažādas svešvalodas, iepazīstoties ar tuvākām un tālākām kultūrām. Līdzās pieprasītajām Japānas, Ķīnas un Tuvo Austrumu studiju (arābu vai turku) apakšprogrammām 2013./2014. akadēmiskajā gadā pirmo reizi būs iespēja studēt arī Indijas un Indonēzijas apakšprogrammā, kurā tiks apgūta hindi valoda ar ievadu sanskritā (indonēziešu valodas docēšana būs atkarīga no pieprasījuma). Jaunums būs korejiešu valoda, kuru Āzijas studiju programmas studenti varēs izvēlēties japāņu, ķīniešu vai citu orientālo valodu vietā. Šogad Āzijas studiju bakalaura programmā izsludināta uzņemšana arī turku valodas un kultūras studijās.

Angļu filoloģijas skandināvu apakšprogrammās bakalaura līmeņa studijās šogad pirmo reizi tiks piedāvāta arī norvēģu valoda, kuras pārvaldīšana ir aizvien pieprasītāka darba tirgū. LU ir vienīgā augstskola Latvijā, kas uzņem studentus Somugru studiju bakalaura studiju programmā, kurā iespējams apgūt ekonomiski veiksmīgo ziemeļu kaimiņu - igauņu un somu - valodas.

Studentus jaunajā mācību gadā uzņems arī Latvijā vienīgā bakalaura studiju programma antropoloģijā - Kultūras un sociālā antropoloģija. Šī programma ietver kursus antropoloģijas teorijā un metodēs un kalpo kā fundamentāls pamats tālākām studijām antropoloģijas jomā. Savukārt Moderno valodu un biznesa studiju programma piedāvā apgūt konkurētspējīgas prasmes humanitārajās zinātnēs un uzņēmējdarbībā. Studijas notiek angļu valodā, papildus augstā līmenī tiek apgūta arī franču, spāņu vai vācu valoda.

Pieteikumu iesniegšana pamatstudijām no 1.jūlija līdz 15.jūlijam, augstākā līmeņa studijām no 2.jūlija līdz 12.jūlijam. Vairāk informācijas par studiju iespējām LU un uzņemšanu mājaslapā www.gribustudēt.lv.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu