Konferenci par konkurētspējīgu augstāko izglītību pārraidīs tiešraidē

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

www.liepaja.lv

Konferencē ir paredzēts analizēt būtiskākās problēmas un iespējamos risinājumus, kā Latvijā veidot kvalitatīvu un valsts sociālās, kultūras un ekonomiskās izaugsmes mērķiem atbilstošu, starptautiski konkurētspējīgu augstāko izglītību. Šajā forumā īpaša uzmanība tiks pievērsta augstākās izglītības mērķiem, augstskolu pārvaldības modeļiem, augstskolu tipoloģijai un augstskolu finansējuma modeļiem. Tajā īpaši tiks akcentētas konkurētspējīgas augstākās izglītības veidošanas iespējas un loma Latvijas nacionālās nozīmes attīstības centros, ņemot vērā arī Liepājas Universitātes pieredzi un attīstības vadlīnijas.

Liepājā uzrunas teiks un priekšlasījumus sniegs augstākās izglītības un reģionālās attīstības procesos iesaistīto valsts institūciju, augstskolu, zinātniski pētniecisko institūciju, pašvaldību un nevalstisko organizāciju vadošies pārstāvji. Konferencē piedalīsies Izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis, Valsts prezidenta Stratēģiskās attīstības komisijas vadītājs Juris Ekmanis, Latvijas Universitātes rektors Mārcis Auziņš, Rīgas Tehniskās universitātes rektors Leonīds Ribickis, Daugavpils Universitātes rektors Arvīds Barševskis, Liepājas Universitātes rektors Jānis Rimšāns, Latvijas Organiskās sintēzes institūta direktors Ivars Kalviņš, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidents Gundars Strautmanis, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretārs Aleksandrs Antonovs, Liepājas pilsētas Domes priekšsēdētājs Uldis Sesks un domes priekšsēdētāja vietniece Silva Golde. Ar savu pieredzi un nākotnes redzējumu konferences dalībniekus iepazīstinās arī referenti no Igaunijas un Lietuvas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu