Intervija: Kā es sāku runāt angliski 14 dienās

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

SwissLanguages.com

Intervija ar Lailu Sproģi (42) no Madonas, kura martā apguva angļu valodu –

Pagājušas pāris nedēļas, kopš pabeidzi angļu valodas apmācību internetā. Ko Tu vari pastāstīt par savu angļu valodu?

Es spēju saprast un komunicēt vienkāršā valodā, piemēram, skatīties filmu angļu valodā. Tā pati mūzika – varu saprast, par ko dzied. Tas neprasa specifisku vārdu krājumu. Varu uzrakstīt savu CV angliski un atbildēt pa telefonu. Tas jau tagad ir svarīgi, ja gribi tikt normālā darbā ārzemēs nevis par melnstrādnieku.

Kas pamudināja apgūt valodu?

Esmu ļoti laba šuvēja un tagad ir labas iespējas, kaut vai tai pašā Anglijā tagad trūkst labu šuvēju. Man ir 10 gadu pieredze, varu uzvalku uzšūt labāku nekā veikalā nopirksi! Bet ja es nevaru pateikt vairāk par «labrīt», tad nevienai kompānijai Tu neesi vajadzīgs. Saka – vari vākt ogas, bet ja gribi normālu darbu, tad, lūdzu – iemācies valodu.

Kā notika angļu valodas apguve?

Viss ir sadalīts pa nodarbībām. Tu iemācies vienu un pēc tam ej pie nākamās. Katru dienu Tu vari iemācīties 2 nodarbības. Vārdi jāiemācās ļoti maz, svarīgākais ir teikumi – kā pateikt to, kas Tev ir vajadzīgs. Jāmācās arī saprast un atbildēt. Vienu lietu vari pateikt vienkārši un elementāri, bet vari arī to pašu sarežģīt, ka neko pats vairs nesaproti. Šī metode takā iemāca to vienkāršāko.

Ko Tu novēli tiem, kam valodas apguve vēl ir priekšā?

Iet to vienkāršāko ceļu. Nesākt ar visādām gramatikas tabulām. Sāc ar 2 + 2 un tad jau aizies, kaut vai no tām pašām filmām angliski – dzirdēsi, lielu daļu sapratīsi un jauni vārdi pielips paši.

Šveices valodu institūtā radītā svešvalodu apguves metode ir balstīta uz pētījumiem par Šveices iedzīvotājiem, kas vidēji pārvalda vairāk valodu nekā iedzīvotāji citviet pasaulē. Pētījumu rezultātā radīta atšķirīga valodu apguves metode, kas jau pēc 14 dienām ļauj sarunāties iepriekš nezināmā valodā. Šī valodu apguves metode ļauj pieaugušajiem apgūt svešvalodu pat ātrāk, nekā tas izdodas maziem bērniem. Mazi bērni valodas apgūst dabiskā ceļā daudz efektīvāk, nekā māca skolās. Jau 5 gadu vecumā lielākā daļa bērnu Šveicē prot runāt 2 valodās.

www.swisslanguages.com

http://goo.gl/PWwCV

* Šis ir apmaksāts reklāmas raksts

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu