Kāpēc trijstūra formas cepumi ir bīstami skolā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://www.flickr.com/photos/editor/ http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/deed.en

www.e-klase.lv

LaikrakstsThe Telegraphraksta, ka skolas ēdnīcā trijstūra formas auzu cepumi gatavoti pēdējos 15 gadus un līdz šim nekas briesmīgs nav noticis. Taču marta nogalē skolēni ēdnīcā sākuši mētāties ar pārtiku, un kādam 7. klases audzēknim cepuma asais gals trāpījis pa aci. Skolas direktore Džila Tomasa (Gill Thomas) un pārvaldnieks Kīts Īvanss (Keith Evans) jau nākamajā dienā sarīkota kafetērijas darbinieku sanāksmi, kurā paziņoja, ka turpmāk šādiem cepumiem «drošības apsvērumu dēļ» vairs nevajadzētu nonākt skolēnu rokās.Pēc tam, kad šīs skolas audzēkņi starpbrīdī mētājušies ar pārtikas produktiem un kādam zēnam pa aci trāpīts ar trijstūra formas auzu cepumu, skolas vadība devusi kafetērijas darbiniecēm rīkojumu šādas formas cepumus bērniem vairs negatavot - turpmāk tiem esot jābūt taisnstūra formā vai apaļiem. Augstāka ranga amatpersonas ironiski komentējušas skolas vadības rīcību, norādot, ka tā neesot uzskatāma par gluži pārdomātu.

Skolas vadība savu lēmumu žurnālistiem komentēt nav vēlējusies, bet Eseksas grāfistes skolas valde, atzīstot, ka ir informēta par šo faktu, norādījusi, ka lēmumu tomēr neatbalsta, un skolas vadība uz notikušo incidentu reaģējusi neadekvāti. To pašu žurnālistiem stāstījuši skolēni un viņu vecāki. Galvenokārt tiek uzsvērts, ka mētāšanās procesā cietušajam zēnam lielu traumu nav. «Patiesību sakot, cepums ar aso galu nemaz netrāpīja viņam acī, bet blakus tai. Puisis apmeklēja skolas medmāsu, kura konstatēja nelielu nobrāzumu, zēnam pat nebija nepieciešama ārstu palīdzība, nākamajā dienā viņš spēja normāli mācīties,» skaidrojis kāds skolas darbinieks. Viņš paudis neizpratni par skolas vadības lēmumu un atsaukšanos uz «drošības apsvērumiem». «Manuprāt, skolotājiem nebūtu jānodarbojas ar pārtikas produktu aizliegšanu. Viņiem vienkārši būtu jāmāca bērni, ka produkti ir domāti ēšanai, nevis mētāšanai,» sacījis kāds skolas darbinieks. Viņš arī piebildis, ka aizliegumam nesaskata nekādu lielo jēgu, jo bērns taču var gūt traumu arī tad, ja viņam iemet pa aci ar cepumu taisnstūra vai pat apaļā formā. To pašu atzinis arī Skolu veselības un drošības pārvaldes speciālists Rejs Hērsts (Ray Hurst), kurš uzsvēris, ka skolas vadība notikušo incidentu interpretējusi absolūti nepieņemamā veidā. «Jautājums jau nav par to, kādas formas cepumi tiek piedāvāti bērniem, bet gan par to, kādēļ viņi ar tiem mētājās? Tā ir disciplīnas problēma, kurai nav nekāda sakara ar pārtikas drošību,» uzsvēris R. Hērsts.

Neoficiāla informācija liecina, ka skolas vadībai jau rekomendēts pārskatīt savu lēmumu, reabilitēt trijstūra formas auzu cepumus un pievērst lielāku uzmanību disciplīnas jautājumiem, sekojot līdzi tam, lai bērni starpbrīdī kafetērijā ēstu, nevis rīkotuēdienu kaujas, rakstaThe Telegraph.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu