Latvijas Augstskolu profesoru asociācijas paziņojums

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas Augstskolu profesoru asociācijas valde 8.aprīlī izskatīja un atbalstīja Augstākās izglītības padomes izstrādāto Latvijas augstākās izglītības un augstskolu attīstības nacionālās koncepcijas 2013.-2020. gadam projektu.

Latvijas Augstskolu profesoru asociācijas valde uzskata, ka koncepcijā piedāvātie risinājumi augstākās izglītības finansēšanas, augstākās izglītības institūciju iekšējās un ārējās pārvaldes, augstākās izglītības strukturālās sistēmas un tipoloģijas, un augstākās izglītības modernizācijas jomās ļaus sasniegt tajā noteikto mērķi - tādas AI sistēmas izveidi, kura iekļaujoties Eiropas kopējā augstākās izglītības telpā, vienlaikus sekmētu Latvijas valsts un tautsaimniecības konkurētspējīgu attīstību.

Latvijas Augstskolu profesoru asociācijas valde uzsvēra, ka Koncepcija, kuras izstrādē bija iesaistīts plašs augstākās izglītības nozares pārstāvju loks, šobrīd ir galvenais Latvijas augstākās izglītības politikas plānošanas dokuments, ar kuru ir jāsaskaņo visi pārējie politikas plānošanas dokumenti, tai skaitā IZM izstrādātais augstākās izglītības reformu plāns.

LAPA vārdā priekšsēdētāja

Akadēmiķe Baiba Rivža

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu