5 ātras uzkodas neplānotam meiteņu vakaram

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Apsveicami, ja šajā steidzīgajā laikā spēj ieplānot kopīgu vakaru ar draudzenēm, tomēr realitātē biežāka sazināšanās un «klačiņas uzsišana» izdodas ar Facebook vai Whatsapp starpniecību. Bet, kam negadās, visas zvaigznes mēdz sastāties arī tā, lai iespējams būtu neplānots meiteņu vakars – tātad ballīte!

Un tieši tā – par ballīti šobrīd varam dēvēt arī ieslīgšanu mīkstā klubkrēslā ar vīna glāzi rokā, nebēdnīgu čalošanu, brīžam raustīšanos agoniskos smieklos un, protams, uzkodas, bez tām nu nekādi. Neaizmirsīsim faktu, ka dāmas mēdz tikties salīdzinoši reti, tātad tie ir svētki, bet svētkos pieņemts sev neko neatteikt . Bekona šķēles un kalorijas neskaitām!

Būtisks nosacījums Tavam uzkodu galdam – ar draudzenēm tiekaties pirms vai pēc algas. Ja pēc, tad neesi sīkumaina un atvieglo sev nedaudz dzīvi, nopērkot visu gatavu – 2 vai 3 veidu sierus, žāvētās Fuet veida desiņas vai prošuto (Parmas) šķiņķi, sāļos krekerus un siera standziņas, riekstus, olīvas un dažādus augļus. Atliek vien sagriezt un skaisti izkārtot uz šķīvja.

Simple & Chic Meat & Cheese Platter from A Thoughtful Place Blog on Vimeo.

Ideālā variantā uzkodas pārvērt par fondī, tām pievienojot silto siera mērci. Fondī trauks nav obligāts nosacījums, vari atkārtoti uzsildīt mērci un pasniegt vienkārši bļodiņā vai mērces traukā.

Foto: Depositphotos.com

Sātīgā siera mērce

Foto: Depositphotos.com

Ja tomēr tikšanās sagadījusies neilgu brīdi pirms algas dienas, tad liekam lietā roku veiklību un minimālas kulinārās prasmes – gatavojam vienkāršas un ātras, acij tīkamas un garšas kārpiņām baudāmas uzkodas. Ideāli, ja darīsi to kopā ar savām meitenēm, jautrība garantēta.

Piedāvājam 5 viegli pagatavojamas uzkodas, izvēle paliek Tavā ziņā.

Karstie biešu salāti

Foto: Depositphotos.com

Uzkožamās plūmītes

Foto: Depositphotos.com

Gurķu - zivju uzkodas

Foto: receptes.lv

Karstmaizes ar zilo sieru

Foto: Depositphotos.com

Lavašs ar mazsālītu lasi un dillēm

Foto: Depositphotos.com

Lai izdevusies ballīte!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu