Izaicinājums «pūcēm»: kā vieglāk pamosties no rīta?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Jau atkal atlikts modinātājs, miegainība un nevarēšana izkāpt no siltas gultas? Jā, neesi vienīgais ar šādu «kaiti». Daudzi no mums ir pūces, un agrie rīti ir patiess izaicinājums. Piedāvājam piecus ieteikumus, kas palīdzēs vieglāk mosties un produktīvāk pavadīt dienu. Sāc ar apņemšanos, tai noteikti sekos darbības, tad būs arī rezultāts, ziņo thehappyhousewife.com

Samazini kafijas daudzumu

Baudi kafiju dienas pirmajā pusē, nedzer to pēc plkst. 13. Iespējams, esi no tiem cilvēkiem, kam kofeīns vēl ilgi iedarbojas, un tas traucē vakarā laicīgi iet gulēt un viegli iemigt.

Atsakies no tehnoloģijām

Nu jau maz ir palicis to cilvēku, kuri pirms gulētiešanas neielūkojas savā telefonā, planšetē, datorā vai televizorā. Diemžēl pārāk reti aizdomājamies, ka uzņemtā informācija pirms aizmigšanas vēl kādu brīdi tiek apstrādāta un neļauj mums ieslīgt saldā miegā. Nereti arī nevaram izslēgt savu iemīļoto seriālu vai filmu, kas ir pusē, šādi atliekot gulētiešanu. Ja tev ir nepieciešams kāds palīglīdzeklis iemigšanai, tad labākā izvēle būtu grāmata.

Ej gulēt agrāk

Izklausās vienkārši, bet noteiktu iemeslu dēļ tomēr tā nav. Bieži aizejam gulēt tikai ap pusnakti. Nosaki sev gulētiešanas laiku, ja nepieciešams, uzliec arī atgādinātāju. Ja plāno iemigt ap plkst. 22.30, tad gultā došanās laiks būtu ap plkst. 22, pusstundu atvēlot grāmatas lasīšanai.

Nodrošini sevi ar pietiekamu miega daudzumu

Vislabāk tu pats zināsi, cik stundas miega tev ir nepieciešamas, lai izgulētos un būtu produktīvs nākamajā dienā. Dažiem tās ir 6 stundas, citiem vismaz 8 stundas. Izveido miega grafiku un dari visu, lai šīs nepieciešamās stundas sev nodrošinātu.

Pieradini sevi pie rutīnas

Kad esi noskaidrojis savu ideālo miega stundu daudzumu, sāc pieradināt sevi pie noteikta gulētiešanas un mošanās laika. Ir būtiski to darīt vienās un tajās pašās stundās. Redzēsi, ka pēc kāda laika tavs ķermenis būs jau pieradis pie režīma.

Protams, ik pa laikam gadās kas tāds, kas ierasto liek nedaudz pamainīt, – ciemošanās, apslimuši bērni vai kāda iemīļota filma, no kuras skatīšanās nedrīkst atteikties. Attiecīgi rītos mēdzam ķerties pie vecajiem ieradumiem – vairākkārt atlikt modinātāju. Bet nepalaidies slinkumā un neļauj šiem dažiem neplānotajiem notikumiem sevi izsist no līdzsvara. Atgriezties gulētiešanas un mošanās rutīnā būs salīdzinoši vienkārši.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu