Sausais šampūns: vai tas ir kaitīgs un cik bieži to drīkst lietot?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: pexels.com

Sausais šampūns kļuvis par lielu palīgu steidzīgu un aizņemtu sieviešu ikdienā. Ar tā palīdzību ātri un vienkārši iespējams likt matiem atkal izskatīties tīriem, kupliem un spīdīgiem, tomēr cik bieži to drīkst izmantot? Vai tas ir kaitīgs?

Matu speciāliste, ārste triholoģe Inga Zemīte izdevumam «36,6 °C Veselīgāk. Saskanīgāk. Gudrāk» stāsta, ka sausā šampūna lietošana ir pilnīgi droša un tas ir lielisks palīgs, ja nepieciešams paslēpt, ka mati ir sataukojušies.

Būtiski ir atcerēties, ka sausais šampūns nav īsts šampūns. Ar to nemazgā matus, bet gan vizuāli paslēpj taukošanos. Triholoģe norāda, ka matus ieteicams kārtīgi izmazgāt ik pēc 1-2 sausā šampūna lietošanas reizēm.

Tāpat sausais šampūns nav ieteicams cilvēkiem ar izteiktu matu taukošanās kaiti, kā arī cilvēkiem ar galvas ādas problēmām, pušumiem vai izsitumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu