5 sievieti mulsinoši jautājumi un atbildes par intīmo zonu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Bieži dažāda vecuma sievietēm ir kauns apspriest intīmas dabas jautājumus ar draudzenēm, kur nu vēl jautāt savam ginekologam. Iespējams, kādai šis viss būs sen zināms, citai varbūt pirmā dzirdēšana, tomēr nolēmām, ka ir pienācis laiks publiskot dažus no sievietes interesējošiem jautājumiem, ziņo womenshealthmag.co.

 
Foto: Depositphotos.com

Kāpēc baltie izdalījumi ir smakojoši?

Šis ir jautājums un tajā pašā laikā sūdzība, ar ko bieži nākas saskarties. Lūk, kas tev būtu jāzina: baltie izdalījumi paši par sevi nav iemesls bažām, lielai daļai sieviešu tie veidojas ik dienu un tas ir normāli. Tas notiek hormonu un cikla maiņu ietekmē. Bet, ja šie izdalījumi sāk nelabi ost, tad gan ir jāpievērš uzmanība. Tas varētu signalizēt par bakteriālajām infekcijām vai seksuāli transmisīvajām slimībām. Šādā gadījumā apmeklē savu ginekologu, lai izslēgtu nopietnākas kaites iespējamību.

 
Foto: Depositphotos.com

Kāpēc mēnešreizes mēdz būt divas reizes mēnesī?

Acīmredzamu iemeslu dēļ neviena sieviete nevēlas mēnešreizes biežāk, kā tām paredzēts būt. Vidējais menstruālo cikla dienu skaits svārstās no 25 līdz 35 dienām. Ja starp mēnešreizēm ir vēl īsāks periods, tad tie varētu būt hormonāli traucējumi, kurus izraisījusi, piemēram, hipotireoze (vairogdziedzera hormonu samazināta izdale). Ieteicams doties uz pārbaudi pie ārsta, kurš, aprunājoties par simptomiem un fiziski novērtējot, izteiks savu atzinumu.

 
Foto: Depositphotos.com

Kā apturēt akni kaunuma lūpu apvidū?

Tie mazie izsitumi, visticamāk, nemaz nav pūtītes, bet gan infekcija, kuru izraisa matiņu noņemšanas metodes, piemēram, skūšana ar skuvekli. Ieteicams kādu laiku bikini zonu neskūt. Ja jums ieplānotas brīvdienas vai kāds īpašs vakars un vēlaties sakopt bikini zonu, dodiet priekšroku vaksācijai vai lāzera procedūrai. Ja skūšanās pārtraukšana nesamazina pumpiņu apjomu, apmeklējiet ginekologu, lai pārliecinātos, ka tie nav ļaundabīgi izsitumi vai infekcija.

 
Foto: Depositphotos.com

Kādēļ pirms mēnešreizēm jūtama izteikta niezēšana?

Vaino savus sievišķos hormonus. Menstruālā cikla laikā notiek hormonu pārmaiņas, kuras spēj pazemināt estrogēna līmeni tieši pirms mēnešreizēm. Tas var novest pie vagīnas iekaisuma, kas padara ādu sausāku, un sausāka āda ir potenciāli niezoša. Nepanesama nieze ir cits stāsts. Nekam, kas saistīts ar hormonālajām izmaiņām nevajadzētu būt briesmīgam. Ja diskomforta līmenis ir augsts, ir vērts pārbaudīties pie ginekologa. Pie vainas varētu būt vagīnas vai ādas infekcija.

 
Foto: Depositphotos.com

Kāpēc viena kaunuma lūpa ir lielāka par otru?

Tas ir pilnīgi normāli, lielākajai daļai sieviešu kaunuma lūpas ir asimetriskas - ar vienu lūpu, kas nokarājas zemāk. Ja tas nav traucēklis, tad nav vērts par to domāt. Bet, ja ir, tad pastāv iespēja labot asimetriju ar labioplastikas palīdzību. Apmēram 37 procenti pacienšu šo procedūru izvēlas estētisku iemeslu dēļ.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu