Izpētīts: mātes dienā velta 17 minūtes laika sev. Vai pieņemami?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: pexels.com

Tās sievietes, kuras ir mammas, zinās, ka darbojas pēc noteiktiem grafikiem, lai sakoordinētu savu darbu, bērnus un pienākumus mājās. Mūsdienu māmiņas apgalvo, ka viņas vēl joprojām uzņemas 78 % mājas darbu. Bet populārākie veidi, kā atvilkt elpu savā brīvajā «piecminūtē», ir palasīt grāmatu, iedzert tasi tējas vai paskatīties savu mīļāko ziepju operu, ziņo dailymail.co.uk

Kāds pētījums atklāj, ka vidusmēra māte pavada dienu ar nieka 17 minūtēm, kas atvēlētas sev. Nedēļas griezumā tā ir nepilna pusotra stunda, kurā māmiņas var pievērsties tikai sev, papildus tam, ka dodas uz darbu, veic lielāko daļu darbu mājsaimniecībā un pieskata bērnus.

Pētījums atklājis, ka 51 % mammu nedēļas laikā nevelta sev pat minūti laika. Savukārt gandrīz trīs ceturtdaļas no 2000 mātēm, kas piedalījās pētījumā, atzina, ka jūtas tā, it kā dzīvotu priekš citiem cilvēkiem. Divas trešdaļas sieviešu uzskata, ka darāmie darbi ar partneri netiek sadalīti vienlīdzīgi, izrādās mātes uzņemas 78 % mājās veicamos darbus. Un vairāk nekā puse atzina, ka viņām nav laika saviem hobijiemvai jebkādām interesēm.

Tās laimīgās, kuras kaut nedaudz tiek pie sava brīvā laika, ir atzinušas, ka guļamistaba ir viņu svētnīca, un tur arī labprāt pavadītu daļu laika. Arī seriālu skatīšanās ir viens no patīkamākajiem atpūtas veidiem.

Diemžēl trīs ceturdaļas sieviešu piebilst, ka arī savā īsajā atpūtas brīdī nespēj pilnībā atslābināties, ja zina, ka vēl darāmi darbi priekšā. Kā arī gandrīz puse atzina, ka bieži savu brīvo laiku pavada plānojot nākamo dienu.

Aptaujā māmiņas arī nosauca savus iecienītākos brīvā laika pavadīšanas veidus,ļoti iespējams, ka to starpā ir arī tavi vaļasprieki:

  1. Lasīt grāmatu

  2. Iedzert tēju

  3. Skatīties seriālus

  4. Nosnausties

  5. Pārlūkot Facebook/ Twitter

  6. Iepirkties internetā

  7. Vanna un sveces

  8. Guļot gultā skatīties TV

  9. Skatīties filmas

  10. Pārkārtot mēbeles

  11. Iemalkot vīnu

  12. Ēst šokolādi

  13. Pastaigāties

  14. Iepirkties

  15. Sastādīt darāmo darbu sarakstu

  16. Klausīties mūziku

  17. Iziet no mājas ar draugiem

  18. Lasīt avīzi

  19. Spēlēt datora vai telefona spēlītes

  20. Lakot nagus

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu