Micelārais ūdens: cik labs tas ir un vai tavai ādai vajadzīgs?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Kāds dermatologs stāsta par maigāko un, iespējams, visvairāk mulsinošo ādas kopšanas līdzekli, kuru tev vajadzētu lietot. Visticamāk, būsi par to dzirdējusi, varbūt pat izmēģinājusi, bet vai zini, kā tas patiesībā iedarbojas uz tavu ādu? Micelārais ūdens ir šis noslēpumainais ādas kopšanas līdzeklis, kas liek mums nedaudz aizdomāties.

Tas izskatās kā ūdens, arī pēc sajūtām ir kā ūdens, bet, kā noskaidrosim, tas ir tālu no patiesības. msn.com vaicāja dermatoloģei Monai Goarai, kāpēc tieši šis līdzeklis ir tik svarīgs tīrai un veselīgai ādai.

Kā darbojas micelārais ūdens?

«Micelārais ūdens satur ļoti sīkas daļiņas – micellas. Tās ieskauj netīrumu daļiņas un sašķeļ tās, micellas notīra ādu, to nesausinot. Tas nozīmē, ka nekādas attīrošās sejas ziepes vai citi līdzekļi nav nepieciešami,» saka dermatoloģe. Micellas ir attīrošo eļļu molekulu vēl sīkākas daļiņas, kas dabīgi piesaista netīrumus un eļļas. Tas nozīmē, ka ādai netiek atņemtas tās dabīgās taukvielas, kas nepieciešamas ādas mitrināšanai un veselīgumam.

Kāpēc tev būtu jāizmanto micelārais ūdens?

Tātad, kāpēc tev to vajag? Vai tad citi tīrīšanas līdzekļi nedara to pašu? Nē, ne gluži. «Man patīk micelārais ūdens kā daļa no dubultās tīrīšanas,» paskaidro dermatoloģe. «Tas atbrīvo no grima kārtas, eļļām un netīrumiem. Turpretī citi maigie tīrīšanas līdzekļi pašas mazākās netīrumu daļiņas paslēpj dziļi ādas porās. Viss ir vienkārši - kairinošās ziepes atņem ādai dabīgās taukvielas un proteīnus, bet micelārais ūdens saglabā šo robežu, atstājot ādai visu nepieciešamo un padarot to veselīgu.»

Īsi par taviem ieguvumiem, lietojot micelāro ūdeni!

  • Noņem kosmētiku un netīrumus, nesausinot tavu ādu.
  • Mitrina ādu un piešķir tai veselīgu izskatu.
  • Piemērots visiem ādas tipiem.
  • Viegli lietojams un nav jānoskalo.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu