Medus taviem matiem, ādai un nagiem: kā izmantot mājas apstākļos?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Nevienam nebūs pārsteigums, ka medu biežāk izmantojam ziemā, jo kā nu tēju dzersim bez medus. Nereti to pievienojam arī ēdienam, šādi papildinot un izceļot tā garšu. Bet izrādās, medum piemīt arī neskaitāmas īpašības, kas uzlabo ādas un matu stāvokli. Tas ir piesātināts ar barības vielām, antioksidantiem un citiem dziedinošiem savienojumiem. Womenshealthmag.com piedāvā dažādus veidus, kā sava izskata un veselības uzlabošanai izmantot medu mājas apstākļos. Perfekts medus dažādām maskām un maisījumiem būs tāds, kurš nebūs apstrādāts.

 
Foto: Depositphotos.com

Mitrinoša maska

Medus ir dabīgs mitrinošais līdzeklis, kas nozīmē, ka tas piesaista gaisa mitrumu ādai un nodrošina tā nokļūšanu līdz tiem ādas slāņiem, kuriem tas tiešām nepieciešams, - tā ir ilgstoša ādas mitrināšana.

Ieteikums

Uzzied medu plānā kārtā uz tīras, sausas ādas un noturi šo masku 15 - 20 minūtes. Noskalo ar siltu ūdeni.

 
Foto: Depositphotos.com

Poru tīrīšana

Enzīmi, kas ir neapstrādātā medū, palīdz saglabāt ādu un poras tīras. Turklāt medus antibakteriālās īpašības savienojumā ar jojobas vai kokosriekstu eļļu novērš baktēriju uzkrāšanos, kas var izraisīt ādas stāvokļa izmaiņas un iekaisumus.

Ieteikums

Sajauc 1 ēdamkaroti medus ar 2 ēdamkarotēm jojobas vai kokosriekstu eļļas, maisa, līdz mikstūras konsistence ir viegli uzklājama. Uzklāj mikstūru uz tīras, sausas sejas ādas un viegli iemasē ar apļveida kustībām, izvairoties no acu zonas. Noskalo ar siltu ūdeni.

 
Foto: Depositphotos.com

Maigs pīlings

Medus ir bagāts ar antioksidantiem, enzīmiem un citām uzturvielām, kas baro, attīra un mitrina ādu. Soda savukārt ir maigs dabīgais ādas kopšanas līdzeklis, kas noņem atmirušās ādas šūnas, ļaujot rasties jaunām šūnām, tādā veidā uzlabojot sejas krāsu.

Ieteikums

Sajauc 2 ēdamkarotes medus ar 1 ēdamkaroti sodas, kārtīgi samaisi. Samitrini ādu ar ūdeni un un maigi iemasē maisījumu sejas vai ķermeņa ādā ar apļveida kustībām. Kārtīgi noskalo.

 
Foto: Depositphotos.com

Rētu mazināšana

Medum piemīt īpašība gaišināt ādu. Tā pretiekaisuma un antibakteriālā iedarbība palīdz izlīdzināt rētas, veicina brūču dzīšanu un ādas atjaunošanos. Mitrinošās medus un kokosriekstu vai olīveļļas īpašības palīdzēs arī atjaunot ādas šūnas, savukārt regulāra maiga masāža uzlabos aisinscirkulāciju problēmzonā, tādējādi veicinot ādas labāku atveseļošanos.

Ieteikums

Sajauc 1 tējkaroti medus ar 1 tējkaroti kokosriekstu vai olīvu eļļas, samaisi. Uzklāj uz problemātiskās zonas un ar pirkstu galiem iemasē ādā ar apļveida kustībām (1 - 2 minūtes). Tad uz ādas uzklāj mitru, karstu dvieli un turi tik ilgi, līdz tas atdziest. Procedūra jāatkārto ik dienas.

 
Foto: Depositphotos.com

Aknes ārstēšana

Medus antibakteriālā un pretsēnīšu iedarbība kavē kaitīgo baktēriju ietekmi. Tā pretiekaisuma īpašības samazina apsārtumu un kairinājumu.

Ieteikums

Uzklāj nelielu daudzumu medus uz aknes skartajām zonām un atstāj to uz 10 - 15 minūtēm. Pēc tam noskalo ar siltu ūdeni.

 
Foto: Depositphotos.com

Mērcēšanās vannā

Medus ne tikai mitrina, tā antioksidanti atjauno ādu un aizsargā to no apkārtējās vides kairinājumiem un iedarbības.

Ieteikums

Sajauc 2 ēdamkarotes (ar kaudzi) medus ar 1 glāzi karsta ūdens, maisi, līdz tas izšķīst. Pievieno maisījumu siltajam vannas ūdenim un kārtīgi izmērcējies.

 
Foto: Depositphotos.com

Kutikulu mitrināšana

Dabīgs, neapstrādāts medus ir piepildīts ar barības vielām un enzīmiem kuri baro un ārstē ādu, tas ir dabīgs mitrinātājs, tas nozīmē, ka medus īpaši piesaista ādai mitrumu. Kokosriekstu eļļas īpašības aizsargā ādu, kamēr etiķskābe, kas atrodama ābolu etiķī, mīkstina cieto ādu un līdzsvaro pH līmeni.

Ieteikums

Sajauc 1 tējkaroti medus ar 1 tējkaroti ābolu etiķa un 1 tējkaroti kokosriekstu eļļas, samaisi. Ierīvē maisījumu kutikulās un atstāj uz 5 - 10 minūtēm, tad noskalo.

 
Foto: Depositphotos.com

Matu kondicionieris

Enzīmi un barības vielas, kas ir neapstrādātā medū, piešķir nespodriem matiem spīdumu, nepadarot tos smagnējus. Kokosriekstu eļļa piekļūst matu saknēm, nostiprina un nogludina tos, tādējādi piešķirot matiem kāroto gludumu + spīdumu.

Ieteikums

Sajauc 1 ēdamkaroti dabīga medus ar 2 ēdamkarotēm kokosriekstu eļļas. Maisījumu klāj 2/3 mitros matos, sākot no matu galiem. Ļauj iedarboties 20 minūtes, pēc tam kārtīgi izskalo.

 
Foto: Depositphotos.com

Šampūna uzlabotājs

Medus dabīgās mitrināšanas īpašības palīdz regulēt un saglabāt matu mitrumu + medus stiprina matu folikulus, nodrošinot veselīgāku augšanu.

Ieteikums

Sajauc 1 tējkaroti medus ar nelielu daudzumu sava iecienītā šampūna. Saputo, tad mazgā kā parasti un kārtīgi izskalo.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu