Populārākie un neparastākie bērnu vārdi 2017. gadā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Kādu vārdu izvēlēties bērnam? Dažiem vecākiem tas ir skaidrs kā diena, kopš uzzinājuši, ka mazulis ienāks viņu ģimenē, savukārt citiem tas ir viens no sarežģītākajiem uzdevumiem - tiek pārlapotas personvārdu grāmatas un kalendāri, lai nonāktu līdz noteiktai izvēlei. Bieži pareizais vārds noskaidrojas tikai bērna dzimšanas brīdī, kad esam zīdaiņus ieraudzījuši, un tad kā atvieglojums no vecāku puses izskan: «Viņš taču izskatās pēc...»

Kādi ir populārākie bērnu vārdi, kurus vecāki devuši saviem lolojumiem 2017.gadā, un cik daudziem jaundzimušajiem konkrētais vārds ir dots, noskaidrojām PMLP (Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē). Apkopojums veikts par Latvijas valstspiederīgajām personām.

Zēnu vārdi

Roberts - 227

Marks - 187

Markuss - 182

Olivers - 176

Gustavs - 176

Kārlis - 174

Daniels - 169

Emīls - 165

Aleksandrs - 150

Artjoms - 149

Salīdzinājumā ar 2016. gadu krasu izmaiņu sarakstā nav, vienīgi šī gada populārāko zēnu vārdu augšgalā ierindojās Roberts, Gustavs un Daniels.

Foto: Depositphotos.com

Meiteņu vārdi

Sofija - 281

Alise - 246

Emīlija - 236

Marta - 201

Anna - 173

Viktorija - 171

Paula - 154

Elza - 149

Elizabete - 135

Gabriela - 126

Savukārt meiteņu vārdu saraksta augšgals kopš 2016. gada gandrīz nav mainījies - pirmajā trijniekā pērn ierindojās Sofijas, Emīlijas un Alises vārdi.

Neparastākie vārdi

Pretēji populārākajiem jaundzimušo vārdiem neparastākie bērnu vārdi netiek apkopoti, bet PMLP nosauca dažus no tiem - Serēna, Silvera, Claudia, Demiāna, Eivrila, Eloīza, Ivanka, Persija, Esme, Vasara, Skaiste, Kaigo, Airons, Milošs, Prūsis, Ārdžejs, Daks.

Iespējams, kāds no šiem vārdiem - populārākais vai neparastākais - kļūs par laimīgu vecāku mazuļa vārdu arī 2018. gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu