Izaicinājums ģimenei ar bērnu: sakravāt koferi ceļojumam

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: pexels.com

Mazu bērnu vecāki var vien nostalģiski kavēties atmiņās par laikiem, kad bērnu vēl nebija un koferi atvaļinājumam varēja sakravāt pēdējā vakarā pirms ceļojuma. Jo mazāks bērns, jo garāks nepieciešamo lietu saraksts: ratiņi, apģērbs dažādiem laikapstākļiem, rotaļlietas, uzkodas... Sakravāt koferi atvaļinājumam - šis izaicinājums zināms teju katrai ģimenei.

Rezervācija apstiprināta. Ķeramies pie saraksta

Nepieciešamo lietu sarakstu vajadzētu sastādīt uzreiz pēc ceļojuma rezervācijas, nevis atlikt uz pēdējo brīdi. Saraksta punktus ieteicams grupēt kategorijās, piemēram, ceļošanas dokumenti, apģērbs, tehnika, lietas bērniem un tamlīdzīgi.

Ja vienreiz esat izveidojis un saglabājis šādu sarakstu datorā vai telefonā, nākamajā ceļojumā atliks vien to atjaunot, tādējādi ietaupot daudz laika.

Nepārsniegt atļauto bagāžas svaru

Ja dosieties ceļojumā ar lidmašīnu, informāciju par bagāžas svaru meklējiet aviosabiedrības vai tūroperatora mājaslapā. Atsevišķu tūroperatoru klienti var pārvadāt, piemēram, 20 kg nododamo bagāžu un 7 kg rokas bagāžu. Bērniem līdz 2 gadu vecumam ir atļauta bagāža, kas nav smagāka par 5 kg. Var pārvadāt arī saliekamus bērnu ratiņus. Tomēr pieļaujamais bagāžas svars dažādiem tūroperatoriem un aviosabiedrībām atšķiras. Ieteicams bagāžu jau iepriekš nosvērt un pārliecināties, ka svars koferos sadalīts vienmērīgi.

Mazāk ir vairāk

Ikviens, kurš kaut reizi kravājis ceļasomas, zina, ka lietu vienmēr ir vairāk nekā vietas. Lielāko daļu bagāžas parasti veido ģimenes locekļu apģērbs, tāpēc ir vērts apdomāt, ko no apģērba iespējams atstāt mājās. Ja neplānojat katru dienu valkāt citas drēbes, ietaupīsiet daudz vietas. Turklāt vairumā viesnīcu ir pieejami apģērba mazgāšanas pakalpojumi. Ja apmetīsieties pilsētā, ir iespējams izmantot pašapkalpošanās mazgātavas, kas parasti nav dārgs prieks.

Vai līdzi ņemt bērnu ratiņus?

Bērnudārza vecuma bērnu vecāki pirms ceļojumiem bieži vien apsver iespēju ņemt līdzi bērnu ratiņus, jo karstais klimats un lielie attālumi ātri vien nogurdina mazos ceļotājus. Taču jāatgādina, ka tūristu iecienītās vietās vai pat pašās viesnīcās ir pieejami bērnu ratiņu nomas pakalpojumi. Pat vēl esot mājās, varat izvēlēties ērtāko un piemērotāko ratiņu modeli un citas bērniem paredzētas lietas.

Padomus, kā sagatavoties atvaļinājumam pēc iespējas mierīgāk, sniedza «Kidy Tour» pārdošanas daļas vadītāja Margarita Šteimaka.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu