Novēršam ziemas sekas: 5 padomi sausas roku ādas un trauslu nagu kopšanai

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Nereti līdz ar pavasari sajūtam vitamīnu trūkumu organismā, it īpaši jutīgi, trausli un plāni ir kļuvuši nagi. Kā zinām, rokas daudz ko var pastāstīt par cilvēku, tāpēc nevajadzētu aizmirst par tām pienācīgi parūpēties. Nav obligāti nepieciešams skaistumkopšanas salona apmeklējums, atrodam brīvāku brīdi savā saspringtajā grafikā un ķeramies klāt.

 
Foto: Depositphotos.com

Kā iegūt gludu roku ādu?

Kad gatavo rīta kafiju, neizmet tās biezumus. Sajaucot tos ar jojobas vai aprikožu kauliņu eļļu, iegūsi labu skrubi, ar ko atbrīvot rokas no atmirušās ādas. Kafijas biezumu vietā vari izmantot arī rupjo sāli vai cukuru. Rokas pēc skrubja iemasēšanas kārtīgi jānoskalo, tad jāuzklāj krēms.

 
Foto: Depositphotos.com

Kā pabarot sausu roku ādu?

Vitamīnu trūkums ietekmē arī roku ādu, bieži pat pie mazākās vēja pūsmiņas tā kļūst raupja un sausa. Šādos gadījumos noderēs sildošās maskas rokām. Masku uzklāj uz rokām, tad uzvelk cimdus un nogaida 20 minūtes. Tad noskalo. Ja nav pieejamas šādas maskas, var izlīdzēties ar uzsildītu olīveļļu.

 
Foto: Depositphotos.com

Kādu nagu vīlīti labāk izmantot?

Vissaudzīgākā vīlīte taviem nagiem būs stikla. Ja izvēlies cita materiāla, tad noteikti pārliecinies, kādiem nagiem tā paredzēta – dabīgajiem vai mākslīgajiem (mākslīgajiem tās būs rupjākas un nederēs dabīgajiem). Nepareizas vīlītes izvēle var sabojāt nagus. Nebūtu ieteicams izvēlēties arī metāla vīlītes.

 
Foto: Depositphotos.com

Vai labi ir pulēt nagus pašam?

Brīvi pieejami ir arī nagu pulieri, kas nogludina nagu virsmu un padara tos spožus. Tomēr nedrīkstētu ar tiem aizrauties, jo, pulējot jau tā plānus nagus, tie var izdilt vēl vairāk. Ja nejūti robežu, kad nagu pulēšana vairs nebūtu vēlama, tad labāk izmantot profesionāļa pakalpojumus.

 
Foto: Depositphotos.com

Kā pabarot nagus?

Šo vari ieviest kā ikvakara rituālu – skatoties ziņas vai iemīļotu seriālu, iemasē nagos un ap tiem īpaši kutikulām vai nagiem paredzētu eļļu. Jo biežāk tos eļļosi un masēsi, jo veselīgāka būs āda ap tiem. Tomēr, ja nagi ir ļoti trausli, ar eļļām vien nebūs pietiekami. Būtu vēlams lietot vitamīnus, kas nagiem sniegtu visas nepieciešamās barības vielas. Piemēroti būs zivju eļļas vitamīni.

Vairāk padomus lasi «Ievas Padomu Avīzē».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu